Özgür Demirtaş, 9 yıl önce katıldığı bir televizyon programında ekonomi hakkında bir takım açıklamalarda bulmuştu.
Açıklamalarında orta direk vatandaşların zaman içinde eriyeceğini ve bu orta direğin paylaşılacağını belirten Demirtaş, belli bir kısmın alt gelir grubuna, diğer kısmın da üst gelir grubuna çıkacağını ifade etmişti.
Bu durumun ülkeler içinde aynı durumda olduğunu aktaran Demirtaş, yıllar geçtikçe gelişmekte olan ülkelerin yukarı ve aşağı yönlü şekilde dağılacağını da belirtmişti.
Özgür Demirtaş açıklamalarının devamında, “Türkiye’nin gelecek 20 yıl içinde yapacağı seçimler ile aşağıya mı düşeceğini yoksa bir basamak yukarı mı çıkacağına karar verecek” şeklinde konuştu.
Günümüzdeki ekonomi modeline de atıfta bulunan Demirtaş şu şekilde konuştu: “Net ve açık söyleyeyim, eğer sürümden kazanma yoluna gidersek: Eğer ben Doları artırayım, faizi düşüreyim, işte benim malım ucuzlasın. TL değer kaybettiği için ucuza mal satarım, daha fazla çorap satarım, çorabın fiyatını yarıya indireyim: 2 yerine 4 çorap satayım derse eğer, bu modele giderse eğer: Afrika bile Türkiye’yi 10-15 yıl sonra amiyane tabiri ile tokatlayıp geçer..”
Özgür Demirtaş’ın bu açıklamaları 9 yıl sonra sosyal medyada tekrar gündem oldu.
Yeniçağ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri, ülkemizin adalet sistemini, suç çetelerinin kirli oyunlarına kurban etmek için uğraşıyor.
Borsa İstanbul'da devre kesici uygulandı. Borsa %5 düştü.
İsrail Askeri Herkesin Gözü Önünde Al Jazeera Muhabirini Öldürdü
Hatay'dan acı haber! 2 asker şehit oldu...
Kötü haberi ünlü sunucu Gökay Kalaycıoğlu verdi: Harika Avcı, siroz nedeniyle hastanede tedavi görüyor.
İBB'ye yönelik ikinci dalga operasyonda tutuklanan Ramazan Gülten: "Savcı büyük bir aldatmacaya kurban gitmiş"
Günde yüzlerce dolar kazanıyorlardı! Şimdi perişan haldeler!
Ankara koridorlarını çalkalayan iddia: "İktidar sonbaharda baskın seçime gidecek"
Muhittin Böcek: "Adalet er ya da geç yerini bulur!"
Muharrem İnce Hakkari’de! Canlı Yayın!
Rekabet kurumu, bazı gıda firmaları hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.
Araçlar yola hasret kalacak: Akaryakıta büyük zam!
Saray’da iktidara yakın şirketin anketini görenler köşesine çekildi, kimsenin ağzını bıçak açmıyor!
Merkez Bankası'na üç yeni Başkan Yardımcısı atandı! Hepsinin ortak bir özelliği var