Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MİT) öğretim üyesi Prof. Dr. Daron Acemoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'düşük faiz' ısrarı doğrultusunda atılan adımlarla ilgili yorumlarını paylaştı.
Ünlü ekonomistin Türkiye'yi şaşkınlıkla izlediğini dile getiren Altaylı, Acemoğlu'nun şu sözlerini aktardı:
"Her seferinde yanılıyoruz. Tamam artık Türkiye dibi gördü bundan beteri olmaz dediğim her seferinde Türkiye bir şekilde beterini yapmayı ve dibin olmadığını göstermeyi sürdürüyor."
Acemoğlu, "Türkiye bu noktadan çıkabilir mi?" şeklindeki soru üzerine "Çıkar çıkmasına da, her seferinde çıkma süresi uzuyor. Yeni bir iktidar doğru politikalarla buradan çıkartır ülkeyi. Ama zaman kaybediliyor. Ve Dünyada artık ülkelerin bu kadar zaman kaybetme lüksü yok. Dünya neleri konuşuyor, biz Türkiye ile ilgili neleri konuşuyoruz. Buna üzülüyorum" ifadesini kullandı.
Bu sırada Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimi kararının önüne düştüğünü, Acemoğlu'na da "Ne dersin?" diye sorduğunu belirten Altaylı, aldığı yanıtı şöyle paylaştı:
"Şaşırdım demek isterdim."
Gerçek Gündem
Cehennem Çukuru’nda isyan büyüyor!121 izlenme
Dışişleri Bakanı Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüştü20 izlenme
AKP'li Uşak Belediyesi'nde yolsuzluk bitmiyor!161 izlenme
Yarbay Ali Tatar'ın eşi Nilüfer Tatar böyle seslendi: "Ahımız var, cehennem ateşi bol olsun"13 izlenme
Bu dincilerin ahlakı mahlakı yok270 izlenme
Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur takvimi nasıl işleyecek?27 izlenme
Kızılay Başkanı Kınık, Kızılay içindeki yedi şirketin ortağı çıktı!204 izlenme
Dev ihalede rakipsiz bırakıldı, oyun ihalesi AKP’li isme kaldı!37 izlenme