Siyaset sahnesinin Cumhurbaşkanlığı ve diploma dışındaki en yoğun geçen konularından birisi de olası erken seçimde hangi partinin iktidar olacağı. Muhalefet partilerinin erken seçim ısrarının kamuoyunda da ciddi yankı bulmasının ardından kamuoyu araştırma şirketleri birbiri ardına anket çalışmaları yapıyor.
Son yıllarda özellikle toplumun tamamını yakından etkileyen ekonomik kriz ve enflasyonist ortam, toplumun hükümet ile arasını oldukça açtı. AKP'den kopan seçmenler, yerel seçimlerde birinci parti olan CHP'ye kendisini yakın hissetmeye ve oy tercihini CHP'den yana kullanmaya başladı.
ORC Araştırmanın son genel seçim anketinde de benzer sonuçlar çıktı. Şirketin 0514 Mart tarihleri arasında yaptığı son güncel araştırma sonuçları yayımlandı. Sonuçlarda CHP yüzde 33 ile birinci parti olmaya devam etti.
AKP ise son genel seçimden bu yana oylarının yüzde 6 oranında kaybetti. Son genel seçimde yüzde 36.06 alan AKP bu pazar seçim olsa oyların sadece yüzde 30.04'ünü alabiliyor.

Anket sonuçlarında dikkat çeken bir diğer detay ise Zafer Partisi oldu. Özellikle Özdağ'ın tutuklanmasının ardından tepkiler nedeni ile Zafer Partisinin oylarında ciddi bir artış oldu. Yurttaşlara 'bu pazar seçim olsa oyunuz hangi partiye verirsiniz?' diye sorulduğunda 'Zafer Partisi' diyenlerin oranı yüzde 5.1 oldu.
MHP ise yüzde 5.3 oranında kaldı. Zafer Partisi ile MHP arasındaki fark artık sadece yüzde 0.2 oranında.
CHP: 33.0
AKP: 30.04
DEM: 7,5
MHP: 5.3
ZAFER: 5.1
YRP: 4.1
İYİ PARTİ: 3.8
TİP: 2.4
Yap işlet devret müteahhitlerine bayramda ABD enflasyonu müjdesi!53 izlenme
Hamza Dağ'ın 'büro personeli' dediği Kürşat Ayvatoğlu ile fotoğrafları ortaya çıktı!137 izlenme
Gazze için yürüyen kadınlar AKP binasına alınmadı: "Oylarımız alındı ama biz buraya alınmıyoruz"20 izlenme
İktidar holdinge holding taşerona eziyeti vatandaşa15 izlenme
Ankara-Sivas YHT hattı yılan hikâyesine döndü!78 izlenme
Devleti dolandıran müdür terfi etti27 izlenme
Pazarda çalışan üniversite öğrencisi isyan etti: "Ekonomi düzelmediği için bu hallere düştük. Sabahın 5’inde 6’sında kalkıp geliyorum yurttan buraya"15 izlenme
AKP'li Osman Gökçek'in yeni villası 600 milyon değerinde! Osman Bey’in kalesine çamdan duvar örüldü24 izlenme
‘Bu maaşlara sadece kâğıttan uçak yapılır’ diyen işçiler, kâğıttan uçak yapıp uçurdu
Helikopterin çarptığı bina sakini "Bizim için kendini feda etti, mekânı cennet olsun..."
Özel'den Erdoğan'a sert sözler: "Sus, tarihte görülmemiş şekilde perişan ederim"
Terörist kadın turistin kamerasına da yansımış!