Ankara'da TUSAŞ yerleşkesine düzenlenen hain saldırıyı terör örgütü PKK’nın silahlı kanadı üstlendi. Terör örgütü, eylemi Asya Ali kod adlı Mine Sevjin Alçiçek ile Rojger Helin kod adlı Ali Örek’in gerçekleştirdiğini duyurdu.
Terör örgütü saldırının uzun zaman önce planlandığını, olayın Türkiye’de son günlerde tartışmaya açılan açılım süreciyle bir ilişkisi olmadığını belirtildi.
Sözde 'Ölümsüzler Taburu' adı verilen intihar eylemcilerinin önemli ve stratejik hedeflere yönelik saldırılar yaptığı belirtilen örgüt açıklamasında, TUSAŞ’ın bir askeri hedef olduğu ve geliştirdiği İHA’ların terör örgütüne karşı kullanılması nedeniyle hedef alındığı savunuldu.
Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın 48 ay sonra bir mesajının kamuoyuna yansımasının 'örgüt içinde sevindirici ve dikkate alınması gereken bir durum' olduğu ileri sürülen açıklamada "Bu ayrıca gelişmelere göre değerlendirilecek bir durumdur" denildi.
Öte yandan Ankara'da TUSAŞ yerleşkesine düzenlenen saldırıda ölü ele geçirilen iki teröristin, Irak'ın kuzeyindeki Gara Dağı'nda canlı bomba eğitimi aldıkları tespit edildi. Saldırı talimatının, terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki sözde "Kuzey Sevk İdare Komutanlığı" adı verilen 7 kişilik yapıdan geldiği öğrenildi.
Sözcü
Harvard Araştırması: Zaman Algısı, Yaraların İyileşme Hızını Etkiliyor29 izlenme
'Casusluk' iddianamesi kabul edildi16 izlenme
Esenyurt tekel bayi katliamı davasında görüntüleri izleyen anne gözyaşlarına boğuldu, katil ‘babalık içgüdüsü’ dedi53 izlenme
Bakan Koca coronan verilerini açıkladı: Hasta sayısı 414.278’e, can kaybı 11.507’ye yükseldi!47 izlenme
İhaleyi alan şirket AKP bayrakları astı51 izlenme
Mutfakta 300 bin kişi işsiz kalır17 izlenme
AKP’den itiraf geldi: Sudan bile Türkiye'yi kandırdı!42 izlenme
Atatürk’ün resmi görüşmeler için kullandığı Ankara Palas Cumhurbaşkanlığı’na geçti185 izlenme
Tepkiler üzerine İSBAK Genel Müdürü istifa etti
Filistinliler Erdoğan'ı protesto etti, Anadolu Ajansı 'Erdoğan'a sevgi gösterisi' gibi servis etti!
TİM Başkanı bile dayanamadı isyan etti: "Avrupa’dan yüzde 60 daha pahalıyız"
Piar Araştırma, 9 ilin anket sonuçlarını yayınladı