Ankara'da TUSAŞ yerleşkesine düzenlenen hain saldırıyı terör örgütü PKK’nın silahlı kanadı üstlendi. Terör örgütü, eylemi Asya Ali kod adlı Mine Sevjin Alçiçek ile Rojger Helin kod adlı Ali Örek’in gerçekleştirdiğini duyurdu.
Terör örgütü saldırının uzun zaman önce planlandığını, olayın Türkiye’de son günlerde tartışmaya açılan açılım süreciyle bir ilişkisi olmadığını belirtildi.
Sözde 'Ölümsüzler Taburu' adı verilen intihar eylemcilerinin önemli ve stratejik hedeflere yönelik saldırılar yaptığı belirtilen örgüt açıklamasında, TUSAŞ’ın bir askeri hedef olduğu ve geliştirdiği İHA’ların terör örgütüne karşı kullanılması nedeniyle hedef alındığı savunuldu.
Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın 48 ay sonra bir mesajının kamuoyuna yansımasının 'örgüt içinde sevindirici ve dikkate alınması gereken bir durum' olduğu ileri sürülen açıklamada "Bu ayrıca gelişmelere göre değerlendirilecek bir durumdur" denildi.
Öte yandan Ankara'da TUSAŞ yerleşkesine düzenlenen saldırıda ölü ele geçirilen iki teröristin, Irak'ın kuzeyindeki Gara Dağı'nda canlı bomba eğitimi aldıkları tespit edildi. Saldırı talimatının, terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki sözde "Kuzey Sevk İdare Komutanlığı" adı verilen 7 kişilik yapıdan geldiği öğrenildi.
Sözcü
Avukat Buket Nurşah Tekışık ve fotoğrafların çekildiği odanın sahibi savcıya soruşturma66 izlenme
İstanbul’un ciğerlerini kesiyorlar!132 izlenme
Baykal'ın son hali merak konusuydu! Deniz Baykal muhalefeti kızdıracak bir videoyla ortaya çıktı75 izlenme
MUSİAD Başkanı açıkladı: vatandaşların satın alma gücü düştü, Asgari Ücret artırılmalı43 izlenme
İstanbul’da taksi sorunu çözülecek mi? Ekrem İmamoğlu tarih verdi36 izlenme
Erdoğan ve damadının yönettiği Varlık Fonu raporları Meclis'ten gizleniyor!184 izlenme
İngiliz medyasından Türkiye analizi: "Turistin alacağı sepeti 26 sterline doldurdular"66 izlenme
İsrail silahlandırdığı sivillerin kapsamını genişletiyor. “13 bin 200 polis gönüllüsü görev alacak”35 izlenme