Resmi Gazete’de yayımlanan, Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre, siyanürlü bileşikler olarak adlandırılan hidrojen siyanür, hidrosiyanik asit, kalsiyum siyanür, kadmiyum siyanür, diciva disiyanür oksit, sodyum siyanür, bakır siyanür, potasyum siyanür ve çinko siyanürün satışına ilişkin düzenleme yapıldı.

Bu kapsamda, siyanür bileşikleri halka satış amacıyla piyasaya arz edilemeyecek, internet veya herhangi bir elektronik ortamda halka satılamayacak. Ayrıca tedarikçi firmalar yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten bir ay sonra bu tür bileşikleri piyasaya arz etmeden önce ambalajlarında açık, okunabilir ve silinmeyecek şekilde “Yalnız profesyonel ve endüstriyel kullanım içindir” ifadesinin yer almasını sağlayacak.
HALKA SATILAMAYACAK
Yönetmelik değişikliğiyle siyanürlü bileşiklerin yurt içi satışlarının izlenebilmesi için “son kullanıcı beyannamesi” bildirme zorunluluğu getirildi. Bu kapsamda, imalatçılardan ithalatçılara, dağıtıcılardan kullanıcılara kadar siyanürlü bileşiklerin satışı ve takibinin kontrol altına alınması için “son kullanıcı beyannamesi” doldurulacak. Siyanürlü bileşiklerin imalatçı ya da ithalatçıları her yılın mart, haziran, eylül ve aralık ayı sonuna kadar beyannameleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ulaştıracak.
ENDÜSTRİYEL VE PROFESYONEL KULLANIMA BEYANNAME ŞARTI
Beyannamede siyanür bileşiklerini içeren maddenin hangi firma veya kurum adına, hangi miktarda ve ne amaçla kullanmak üzere satın alındığı belirtilerek, halka satış amacıyla piyasaya arz edilmeyeceği taahhüt altına alınacak.

Yurdunda cinsel istismar tespit edilmişti: Kimsesiz çocuklar cemaate 'emanet' edildi!55 izlenme
Bütçesi kısılan İmamoğlu'ndan dev atılım! İBB'den elektrikli metrobüs devrimi42 izlenme
Bozkurt ilçe başkanından korkunç iddia! "250-300 civarı cansız beden toplandığını duyduk"54 izlenme
Sinan Ateş cinayeti dosyasında adı geçmişti: Yeniden milletvekili adayı gösterildi26 izlenme
Corona virüsü Türkiye’de ne zaman bitecek? Çarpıcı bilimsel araştırma66 izlenme
Maddi durumu iyi olan öğrencilere burs, kötü olan öğrencilere kredi123 izlenme
Sokakta bulduğu 750 bin lira değerindeki çeki sahibine teslim etti.18 izlenme
Meral Akşener'in üç ay önce söyledikleri yeniden gündem oldu 'Altılı Masa asla dağılmayacak'45 izlenme
AYM'den Sedat Cezayirlioğlu için hak ihlali kararı
TBMM İliç Komisyonu’nda CHP'li vekil AKP ve MHP'li ekillere ders verdi: "Siz vatandaştan neyi saklıyorsunuz? Murat Kurum’un adı geçtiği zaman hep beraber zıplamaya başlıyorsunuz”
Tarım Kredi’nin 600 Milyon lirası gizemli firmaya verildi!
İzmir'de elektrik akımına kapılan Özge Ceren toprağa verildi