Home
31 Ocak 2018 ( 239 izlenme )
Reklamlar

20 ton hastalıklı etin imhası için 5 ay beklendi!

Bosna Hersek’ten ithal edilen 20 ton hastalıklı etin imha sürecine 5 ay sonra başlandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı aracılığıyla Bosna Hersek’ten ithal edilen 20 ton sığır karkas etinde insan sağlığına zararlı bakterilerin olduğu ortaya çıktı. Etlerin laboratuvar incelemesinin sonuçları beklenmeden piyasaya sürüldüğü öne sürüldü. 29 Ağustos’ta hastalık tespit edilmesine karşın imha yazısının ESK imzasıyla beş ay sonra, 5 Ocak 2018’te yazıldığı belgelendi. ESK ise ‘bakteri iddiasını’ doğrulamış ancak etlerin ‘piyasaya sürülmediğini’ belirtti.

20 TON HASTALIKLI ETİN İMHASININ 5 AY SONRA BAŞLAMA NEDENİ…

Habertürk’ten Esra Nehir’in haberine göre, ESK bu defa da imha sürecine neden beş ay sonra başlandığını açıkladı.

ESK’nın açıklamasında, “Sonuçların olumsuz çıktığı ithalatçı firmaya resmi yazı ile bildirilmiştir. Ancak ithalatçı firmanın imhaya itiraz etmesi ve yasal prosedürleri işletmesi nedeniyle süreç uzamıştır” denildi. Açıklamada etlerin imhasının tek bir tesiste, yani Erzincan Kombinası’nda bulunan rendering tesislerinde yapılabildiği kaydedildi.

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hastalıklı etleri yiyen 309 kişinin zehirlendiği iddialarını da yanıtlayan ESK, “Söz konusu hastaneye de hastaneye yemek tedarik eden firmaya da et satışımız yok. İddialar asılsızdır” diye konuştu.

http://halktv.com.tr/20tonhastaliklietinimhasiicin5aybeklendi285984

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İmamoğlu: 19 Mayıs’ın 100’ncü yılı nasip olmadı ama Cumhuriyetin 100’ncü yılını İstanbul’da hep birlikte kutlayacağız AKP'den Kaftancıoğlu'na tehdit! "Boğaz bu mevsimde serin, yazın da derindir" İstanbul'da AKP'nin İBB adayı Murat Kurum’un sokakta dağıttığı stanttan çay alan vatandaş: "Oyum Ekrem İmamoğlu’na" Kapatılan Afşin termik santralinin zararını kamu mu karşılayacak?