AKP'li Özlem Zengin ve Bakan Yanık'ın 6284 konusundaki 'kırmızı çizgimizdir' ifadelerine göndermede bulunan İlahiyatçı İhsan Şenocak, "Musibet yağıyor. İbret almak yerine kadın cinayetlerini artıran, boşanma oranlarını patlatan kanun maddelerine kırmızı çizgi dersek daha çok belâya müstahak oluruz" ifadelerini kullandı.
“Pantolon giyen kadınların cehennemlik olduğu” yönündeki ifadeleri ve yeni evli erkeklere yönelik “genç kaynana şehvet uyandırır” sözleriyle tepki toplayan ilahiyatçı İhsan Şenocak’tan skandal bir çıkış daha geldi.
AKP'ye yakınlığıyla da bilinen Şenocak, Şanlıurfa ve Adıyaman'da etkili olan sağanak sonrası yaşanan sel felaketini, aile ve kadınları şiddete karşı koruyan 6284 sayılı kanunla ilişkilendirdi. Geçtiğimiz gün "6284, başörtüsünü modaya mahkum eden" marka Müslümanlığı”nın kırmızı çizgisi olabilir. İslam'ın kızlarının kırmızı çizgisi ise Allah’ın Kitabı ve Rasulu’nün sünnetidir" sözleriyle de gündem olan Şenocak, yeni paylaşımında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in, "6284 kırmızı çizgimizdir" açıklamalarına göndermede bulundu.
Şenocak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"Musibet yağıyor.Allah Teala bize ACZİYETİMİZİ gösteriyor.İbret alıp, İSTİĞFAR etme yerine kadın cinayetlerini artıran, boşanma oranlarını patlatan hasılı ALLAH TEALA’ya haşa “hükümlerin ailede geçmez” diyen kanun maddelerine KIRMIZI ÇİZGİ dersek daha çok belâya müstahak oluruz."
Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) Cumhur İttifakı'na katılma şartı olarak ileri sürdüğü "kadına şiddetle mücadele"ye yönelik 6284 sayılı yasanın değiştirilmesi için AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "Kırmızı çizgimizdir" açıklaması yapmıştı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise konuyla ilgili “Tartışmaya açılması dahi kabul edilemez, kadına şiddetle mücadele kırmızı çizgimizdir” ifadelerini kullanmıştı.
halktv.com.tr
Alman Dergisi Erdoğan'ı kapağına taşıdı: Der Spiegel'den Anlamlı Başlık53 izlenme
İmamoğlu'na yapılan haksızlığa artık AKP'liler de tepki gösteriyor ! İşte bir örnek3775 izlenme
Milyarlarca dolar vurgun yapan Thodex hakkında yeni bilgiler: Hep zarar etmiş, hiç vergi ödememiş!107 izlenme
Türk-Yunan savaş gemileri Kardak kayalıklarından ayrılmadı190 izlenme
MEB'in övündüğü sistem çöktü, iş bulamayanlar okuldan da oldu!63 izlenme
İktidar medyasının haberine kaymakamdan jet yanıt!103 izlenme
Erdoğan'ın açıkladığı asgari ücret yine açlık sınırının altında kaldı! İşte yeni rakam...25 izlenme
Türkiye şehitlerine ağlarken AKP'li belediye başkanı düğünde halay çekti, sosyal medyadan paylaştı!9 izlenme
Deprem bölgesine ilk gün ulaşan Çek ekibi rezaleti açıkladı: "Canlı bulunmayan enkazlara yönlendirildiler"
"6 milyon Suriyeliyi ülkeye soktunuz biz bunları çalıştırmayıp da ne yapacağız?"
Bilim Kurulu Üyesi Azap'tan korkutan açıklama
Elektrik yardımı hanedeki insan sayısına göre değişecek!