Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede olay anlatıldı. 20 Ağustos 2020'de Antalya'da koruması tarafından öldürülen Azerbaycanlı "Lotu Quli" lakaplı mafya lideri Nadir Salifov'un Esenyurt'ta Gülvadi mezarlığında bulunan kabrini ziyarete gelen Kenan Imanzade ve Ali Haşımov arasında tartışma yaşandığı belirtildi.
Savcılıkça alınan ifadesinde Kenan Imanzade, Rusya'dan arayan bir arkadaşının Ali'nin kendisini öldürmek üzere gönderilmiş bir tetikçi olduğunu söylemesi üzerine tartıştıklarını anlattı. Şüpheli Kenan Imanzade, "Bu konuyu konuşmak için manevi ağabeyi olarak gördüğü Nadir Salifov'un mezarı başına gittik. Ali ile tartıştık onu iterek yere düşürdüm. Daha sonra kaldırarak sarıldım. Ali'ye silahı vererek rahatlaması için havaya ateş etmesini söyledim. Ancak Ali silahı kendi kafasına dayadı. Silahı elinden almak istediğimde silah ateş aldı ben kolumdan yaralandım. Hastaneye gittiğimde Ali'nin öldüğünü duydum" dedi.
Kriminal polis, ölen Ali Haşımov'un el swaplarında atış artıklarına rastlandığını, şüphelilerde rastlanmadığını bildirdi. İddianamede şüpheli Kenan Imanzade'nin maktulü başından vurarak öldürdüğü anlaşıldığından 'Kasten öldürme' ve 'Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma' suçlarından müebbet hapis cezası talep edildi.
Hakkında organize suç örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla soruşturma başlatılan Sedat Peker, Mehmet Ağar'ın Palmali Holding'in sahibi Mübariz Mansimov'u öldürmesi için Salifov'un deportunu kaldırtıp Türkiye'ye getirttiğini iddia etmişti.
Peker, "Organize Şube polisini öldüren bu adamı deportu kaldırıp Türkiye'ye getirdi derin devletimizin başı. Niçin biliyor musunuz, Mübariz Mansimov'u öldürtmesi için. Mübariz yeri geri almak için uğraşıyor ya. Allah'a şükür o kötü olay olmadı. Mübariz de dik adam, diklendi. Sonra Guli'nin kardeşi Guli'yle konuştu, şey yapıldı. Guli ne oldu biliyor musunuz? Öldü! Aradı, ben dedi, Türkiye'ye gidiyorum. Türkiye'de biraz kalıp çıkmıştı. Gitme dedim, ben orada yokum, sıkıntı yaşayabilirsin. Dedi, ben güçlüyüm, Mehmet abiyle aram çok iyi, dedi. Geldi, haftası dolmadan öldürüldü" demişti.
Erzurum'da Tutuklanan 15 Kişi Serbest Bırakıldı27 izlenme
Döviz kurunun son günlerde rekordan rekora koşması akıllara Erdoğan'ın konuşmasını getirdi!93 izlenme
AKP'lilere göre kriz yok ! Dahası laf da anlamıyorlar !2517 izlenme
Tıbbi konularda fetva vereceklermiş!71 izlenme
AKP gizli ihalelere hız verdi: 7 milyarlık özel davet!42 izlenme
'Ekibimde değil' demişti, Kürşat Ayvatoğlu'nun Hamza Dağ'ı zora sokacak görüntüleri!122 izlenme
Esenler Otogarı tamamen İBB'ye geçti; İlk indirim yapıldı!95 izlenme
Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşler için karar verildi288 izlenme
AKP’li Özkan’ın iddiasına göre Kanal İstanbul güzergâhındaki arsaları CHP'liler kapatmış! Ama isimleri açıklamadı!
Mahfi Eğilmez iktidarın Orta Vadeli Programını ciddiye almadı: "Program olmaz, olsa olsa temenni olur"
AKP’li vekil Şebnem Bursalı’nın Monaco Yat Kulübü’nde yediği ıstakozun fiyatı ortaya çıktı
Mansur Yavaş'tan İmamoğlu çıkışı! 'Bir yasak konacak olursa...'