31 Aralık'ta Ankara'da katledilen Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti soruşturması sürüyor. Deutsche Welle'den Alican Uludağ'ın haberine göre MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ı evinde saklamakla suçlanıyordu. Ancak Kılavuz'a yönelik suçlamanın bununla da sınırlı olmadığı öğrenildi.
Kılavuz'un Ankara Bağlıca'da kullandığı bir evde gözaltına alınan Tolgahan Demirbaş'ın telefonu incelemeye alınmıştı. Yapılan incelemede Demirbaş'ın cinayetten sonra Olcay Kılavuz ile Facetime üzerinden telefon görüşmesi yaptığı belirlendi. Bu görüşmeden sonra Demirbaş'ın Kılavuz'un yanına gittiği bildirildi.

Öte yandan Sinan Ateş cinayeti soruşturmasının başındaki isim olan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça ve soruşturma savcısı Ayhan Ay'ın MHP'ye yakın Orhun Haber adlı sosyal medya hesabından hedef gösterilmesine ilişkin iki kişi gözaltına alınmıştı.
Bu gözaltına alınan iki kişiden birinin Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Mert Kerim Ejder olduğu öğrenildi. Ejder'in Twitter'da Orhun Haber hesabını kullandığı iddia edildi.
Şüphelilere, başsavcı ve soruşturma savcısını tehdit etmek, hakaret ve iftirada bulunmak suçlarından işlem yapılacağı ifade edildi. Diğer yandan bu gözaltı işleminin ardından Orhun Haber üzerinden yine Başsavcı Akça'nın hedef alınmasıyla ilgili de ayrıca araştırma yapıldığı, gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor.
halktv.com.tr
Targaryen’a benzetilen CHP’nin Bilecik adayı Subaşı: "Hep birlikte yürümeye devam edeceğiz"47 izlenme
Kamu kurumlarına 1,9 milyar TL'lik kiralık araç: Gider yüzde 256 arttı40 izlenme
Türk Askeri Afrin'de savaşırken, Erdoğan CHP'lilere hakaret ediyor !1200 izlenme
Son dakika: Bakan Berat Albayrak istifa ettiğini duyurdu!84 izlenme
Özgür Özel: "Mansur Yavaş'ın adaylığına engel Anadolu'yu ayağa kaldırır"36 izlenme
AKP'li başkanlar Katarlı patronlarla görüşmüş: Masada Kanal İstanbul var!39 izlenme
Paramız itibarın faizine gidiyor21 izlenme
Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi39 izlenme
İBB davasının 43. günü erkenden bitti: Güne Murat Ongun'un soruları damgasını vurdu
Erzincan İliç’te meydana gelen maden faciasının yeni görüntüleri ortaya çıktı!
İşte İBB’nin lüks makam araçları! AVM’nin otoparkında toplamışlar!
Murtaza Demir'e Erdoğan'a hakaretten 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası!