31 Aralık'ta Ankara'da katledilen Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti soruşturması sürüyor. Deutsche Welle'den Alican Uludağ'ın haberine göre MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ı evinde saklamakla suçlanıyordu. Ancak Kılavuz'a yönelik suçlamanın bununla da sınırlı olmadığı öğrenildi.
Kılavuz'un Ankara Bağlıca'da kullandığı bir evde gözaltına alınan Tolgahan Demirbaş'ın telefonu incelemeye alınmıştı. Yapılan incelemede Demirbaş'ın cinayetten sonra Olcay Kılavuz ile Facetime üzerinden telefon görüşmesi yaptığı belirlendi. Bu görüşmeden sonra Demirbaş'ın Kılavuz'un yanına gittiği bildirildi.

Öte yandan Sinan Ateş cinayeti soruşturmasının başındaki isim olan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça ve soruşturma savcısı Ayhan Ay'ın MHP'ye yakın Orhun Haber adlı sosyal medya hesabından hedef gösterilmesine ilişkin iki kişi gözaltına alınmıştı.
Bu gözaltına alınan iki kişiden birinin Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Mert Kerim Ejder olduğu öğrenildi. Ejder'in Twitter'da Orhun Haber hesabını kullandığı iddia edildi.
Şüphelilere, başsavcı ve soruşturma savcısını tehdit etmek, hakaret ve iftirada bulunmak suçlarından işlem yapılacağı ifade edildi. Diğer yandan bu gözaltı işleminin ardından Orhun Haber üzerinden yine Başsavcı Akça'nın hedef alınmasıyla ilgili de ayrıca araştırma yapıldığı, gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor.
halktv.com.tr
"Reis çıplak"146 izlenme
Çiftçi de yurttaş da isyanda: Üreticiden 5 liraya çıkan biber, pazar ve marketlerde 35 liradan satılıyor23 izlenme
Kuyrukta vize bekleyen Türklere Almanya'dan vize müjdesi9 izlenme
CHP’liler içeri alınmadı! Atatürk'ün mirası Botanik Bahçesi boşaltılıyor!220 izlenme
FETÖ'nün Balyoz kumpasında skandal karar! FETÖ firarda, fikirleri yargıda!91 izlenme
Çocukların öldüğü otel 'çocuk dostu' reklamıyla ziyaretçi toplamış17 izlenme
AKP milletvekilinden çirkin paylaşım!213 izlenme
Türk bayrağının üstüne AKP’li ismin pankartını astılar!32 izlenme