Ekonomik kriz ve salgın harcamalarına bütçede kaynak bulamayan iktidar, kıdem tazminatından sonra şimdi de alkol cezalarına umudunu bağladı.
AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz ile bir grup AKP milletvekilinin hazırladığı yasa teklifine göre, gece saat 22:00 ila sabah saat 06:00 saatleri arasında alkollü içki satışı yapan bakkal, market, bayi ve benzeri iş yerlerine 65 bin lira ila 320 bin lira arasında değişen tutarlarda para cezası kesilecek.
Halen bu yasağı çiğneyen iş yerlerine 20 bin lira ila 120 bin lira arasında ceza kesilmesi öngörülmekle birlikte cezalar genellikle 20 bin ila 40 bin aralığında gerçekleşiyordu.
RUHSATA İPTAL
Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, teklifte ayrıca bu yasağı 5 yıl içerisinde 3 kez işleyen iş yerlerinin tüm perakende alkollü içki ve açık alkollü içki satış ruhsatları iptal edilecek. Satış belgesi iptal edilen iş yerlerine 2 yıl boyunca yeni belge de verilmeyecek.
Hükümet, etil alkolle evde rakı yapanları durdurmak için etil alkolün içine ‘fare zehri' konulmasını öngören düzenlemeden sonuç alamaması üzerine yine çareyi cezada aramaya karar verdi.
ETİL ALKOLE FAHİŞ CEZA
Düzenlemeye göre, rakı ve viski gibi içkilerin yapımında kullanılan etil alkolü satışa sunan ya da satan işletmelere 20 bin liradan 100 bin liraya kadar değişen tutarlarda idari para cezası kesilecek. Aynı şekilde kaçak tütün satanlar da cezalandırılacak.
Torba teklife göre, halkın hayatını ve sağlığını tehlikeye atacak şekilde gıda maddesi üreten veya ithal edenlere 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası kesilecek. Bu suçu 3 kez işleyenlere 10 yıla kadar gıda üretme yasağı getirilecek. Torba teklifle sigaralarda kullanılan yerli tütün oranının 2025 yılına kadar yüzde 30'a çıkarılması da zorunlu hale geliyor.
Şu anda gece saat 22:00'dan sonra alkol satanlara 20 bin40 bin TL arasında ceza kesiliyor.
HOBİ BAHÇESİNE YASAK
Yeni düzenlemeyle, tarımsal arazilere kurulan hobi bahçeleri yasaklanıyor. Buna göre, tarım arazilerine yapılan hobi bahçelerine bin liradan az olmamak üzere her bir metrekare için 10 TL ceza kesilecek ve yapının yıkılıp tarlanın eski haline dönüştürülmesi için 2 ay süre verilecek. 2 ay içinde yıkım yapmayanlara 3 kat ceza uygulanacak. Yıkım yine de yapılmazsa Tarım Bakanlığı bu yerleri yıkacak ve yıkım parasının iki katı tutarında bedeli belediye ve il özel idarelerinden tahsil edecek. Geçiş sürecini sağlamak amacıyla bu cezalar 5 yıl boyunca yarı oranında kesilecek.
http://www.krttv.com.tr/gundem/parayasikisaniktidaryenikaynakbulduh38662.html
Bülent Arınç'tan AKP'yi karıştıracak Sedat Peker çıkışı! "Yasadışı işlere tevessül eden her kim var ise adalete teslim edilmelidir"71 izlenme
Yandaşın huzuru yerinde21 izlenme
Sırası gelmeyen AKP'li başkana evinde özel aşı!111 izlenme
Ekonomistler: "Ekonomi 2028’e kadar dayanmaz! Ufukta sandık görünüyor"19 izlenme
Bakanlığın ekibi Narin'in kuzenleriyle görüştü: Küçük çocuklarda 'korku' ve 'kaygı' tespit edildi36 izlenme
‘Ekonomi resesyona sürükleniyor’513 izlenme
Ünlü çay markası Türkiye'den çekiliyor! Bir devir kapanıyor... Rize’deki tesisler satıldı26 izlenme
Dünyanın en yüksek faizi hâlâ Türkiye’de75 izlenme
Bu anket çok konuşulur! Gençlerden sonra emekliler de Erdoğan'ı terk etti
İmamoğlu 'bu bileği görüyor musunuz?' diyerek seslendi! 'Seçimde bükemediniz, kayyumla da bükemeyeceksiniz'
Boğaziçi'nde gözaltına alınan 21 öğrenci daha serbest bırakıldı!
Her taşın altından vali yardımcısı çıktı! Suç dosyasında yok yok!