AKP iktidarının halkın parasını savurduğu projelerden birisi de Eskipazar Devlet Hastanesi. Sağlık Bakanlığı’nın 2017 yılında yapımına 3.5 milyon dolara (dönemin parasıyla 12 milyon TL’ye) yapılan, ve 2018 yılında hizmete açılan Eskipazar Devlet Hastanesi 2020 yılında meydana gelen çökme nedeniyle kapatıldı.

Bakanlık, kamu zararını tanzim etmedi, sorumlular hakkında ise herhangi bir yasal işlem başlatmadı. Bakanlıktaki skandalı ortaya çıkaran CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, halkın parasının çöpe atıldığını vurgulayarak şöyle konuştu:
“Sağlık Bakanı’nın verdiği cevaba göre, düzgün yürütülmeyen inşaat süreci ve inşaat sırasında alınmayan önlemler yüzünden 3.5 milyon dolarlık kamu zararı meydana geldiği anlaşılmaktadır. Bu zararı meydana getirenler hakkında ise bakanlık 4 yıldır herhangi bir adli veya idari işlem yürütülmediğini itiraf etmiş.”

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay
CHP’li Akay’ın soru önergesine Bakan Memişoğlu skandal bir yanıt verdi. Hastanenin durumundan haberi olmayan Bakan, “Eskipazar ilçesinde ikinci basamak 25 yataklı Devlet Hastanesi hizmet vermektedir” dedi.
Sözcü
Kredi dosyalarında kırmızı alarm: Bankalar 'fırtına' hazırlığında32 izlenme
Andımız'ı savunan Trabzon İl Emniyet Müdürü, Sudan'a sürüldü!101 izlenme
Başhekim, çalışanları "hain" ilan etti! Hemşireler idari birimde görevlendirildi!105 izlenme
Cemil Tugay sert çıktı, iddiaları yalanladı: "Algı operasyonu"34 izlenme
Lobi bahane faiz şahane! Bir ayda 5 milyar dolar gitti!70 izlenme
CHP'li Akdoğan 'Aziz İhsan Aktaş' iddianamesini siyah poşete koyarak Meclis kürsüsüne çıktı: "İçinde ayıplı şeyler var"25 izlenme
"Yerli ve Milli" diyerek savunma yapan Fadıl Akgündüz'e ceza yağdı50 izlenme
Sedat Peker iki yıl önceki paylaşımını yeniden paylaştı: Kime hangi mesajı gönderdi?52 izlenme