Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın pandemi döneminde uygulanan yasakları ihlal nedeniyle 321 bin 380 kişiden tahsil edilen para cezalarının iadesi için tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı.
Tebliğde, koronavirüs salgının ilk kez görüldüğü 11 Mart 2020’den 9 Kasım 2022’ye kadarki dönemde tahsil edilen cezalardan vazgeçildiği bildirildi.
Cezalar, tahsilatı yapan idari birime 31 Aralık 2024’e kadar yapılacak başvurunun ardından bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslara göre iade edilecek. İade alabilmek için 31 Aralık 2024’e kadar başvuru yapılabilecek. İade edilecek toplam tutar 309 milyon TL.
İADE İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR?
9 Kasım 2022’den önce tahsil edilen cezaların iade için başvuru formunun doldurularak varsa idari yaptırım karar tutanağı ve ödeme belgesinin birer örneğinin dilekçeye eklenerek 31 Aralık 2024’e kadar ödemenin yapıldığı idari birime başvurulması gerekiyor.
Resmi Gazete’de başvuru sürecine dair şu bilgi verildi: “Vergi dairesine veya vergi dairesi adına banka/Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş.’ye yapılmış olması halinde, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi (www.gib.gov.tr) üzerinden yapılabileceği gibi ödemenin yapıldığı vergi dairesine doğrudan veya posta yoluyla ya da diğer vergi daireleri aracılığıyla; cezayı veren birime hizmet veren muhasebe birimine, malmüdürlüğüne veya defterdarlık muhasebe müdürlüğüne yapılmış olması halinde, ödemenin yapıldığı muhasebe birimine doğrudan veya posta yoluyla ya da diğer muhasebe birimleri aracılığıyla yapılabilecektir.”
Tele1
Diyanet'e ve Erdoğan'a para dayanmıyor... Yedek ödenek de sıfırlandı!253 izlenme
AKP’li eski başkan ‘müze’ diye yatak odası yaptırmış!180 izlenme
İlahiyatçı Dekan, TRT'de açıkça uyardı! '15 Temmuz'dan gerekli ders alınmadı, bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor!'82 izlenme
AKP İl Danışma Toplantısı'nda 'Çevrenizde kim varsa üye yapın' çağrısına AKP'li üyeden şok itiraf! 'Olmuyorlar, 'Siz bize yalan söylüyorsunuz' diyorlar'68 izlenme
Rıza Akpolat'ın savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı79 izlenme
‘Peygamber soyundan geliyoruz’ diyerek dolandırdılar!102 izlenme
AKP’li isimden İmamoğlu’na destek: ‘Salladı İstanbul’u’556 izlenme
Hamas'ın askeri tesise baskın görüntüleri ortaya çıktı65 izlenme