CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol , yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek bir öneri sunduğunu ve onay almasının ardından bu teklifi Özgür Özel’e ilettiklerini ifade etti.
Buna göre, Kılıçdaroğlu’nun genel seçime kadar genel başkan olarak görevine devam etmesi, Özgür Özel’in ise parti içinde aktif görev almayı sürdürmesi önerildi. Seçim sonrasında Kılıçdaroğlu’nun milletvekili olması ve Meclis Başkanı yapılması, Özgür Özel’in ise süreç içinde cumhurbaşkanı adayı olabilmesi veya seçim sonrasında genel başkanlığı üstlenmesi teklif edildi.
TV100'ün haberine göre Gürsel Erol, yapılan görüşmede Özgür Özel’in teklifi kabul etmediğini açıkladı. Erol’un aktardığına göre Özel, bu teklifi kabul etmesi halinde mevcut süreç ve genel başkanlık tartışmalarıyla ilgili meşruiyet tartışmalarını kabul etmiş olacağını ifade etti.
Özel’in ayrıca kurultayın toplanması gerektiğini belirterek, genel başkanlık görevine ilişkin sürecin bu şekilde sonuçlanması gerektiğini dile getirdiği aktarıldı.
Erol’un açıklamasına göre Özgür Özel, söz konusu öneriye ilişkin değerlendirmesinde, “Bu formülle seçime girersek yüzde 10 oy alamayız” ifadelerini kullandı.
Görüşmenin ardından teklifin kabul edilmediği ve sürecin bu şekilde sona erdiği bildirildi.
Sözcü
Ekmek zammı Erzincan'ı da vurdu51 izlenme
29 yıldır sönmeyen yangın: Madımak Katliamı...67 izlenme
Diyanet, ABD ile anlaşma sonrası hutbeyi değiştirdi!184 izlenme
Özgür Çelik Üsküdar soruşturmasında ifade verdi! Savcılıkta neler dediğini açıkladı10 izlenme
'Başkanlık sistemi' protokolü değiştirdi: Diyanet, Genelkurmay Başkanı'nın önüne geçti!54 izlenme
Dünyanın en ünlü müzesi Louvre'da tarihi soygun31 izlenme
AKP ile MHP arasındaki “Cumhur ittifakı” uzman jandarmalara işlemedi!1233 izlenme
Putin’e yakın isimden zehir zemberek sözler: "Acınası durumdaki nesli tükenmiş sapıklar"68 izlenme
Can Atalay'dan AYM'ye ikinci başvuru
A Haber ve Sabah’tan İBB’ye bir iftira daha: Çok güzel yalan haber yapmışlar
Hastane katliamında can kaybı resmi olarak açıklandı
Ethem Sancak ağzındaki baklayı çıkardı! “Dik duran bir Arap, ruhunu Batıya satmış olan 50 Türk’e bedeldir”