Son dönemde Mali'de katliam yapmakla suçlanan ve Ukrayna'da da savaşan Rus paralı asker örgütü Wagner Grubu'nun arkasındaki isim olduğu düşünülen Rus milyarder Yevgeni Prigozin, “Rusya'nın ölüm döşeğindeki Batı medeniyetini yenilgiye uğratacağını” söyledi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın biri isim olan, catering alanında aldığı devlet ihaleleri nedeniyle “Putin’in aşçısı” olarak anılan ve onun emirleriyle Wagner Grubu'nu yönettiği iddia edilen Prigozin, İngiliz Guardian gazetesine zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Batı'yı “acınası durumdaki nesli tükenmekte olan sapıklar” diye niteleyen Prigozin, Rusya'nın Ukrayna'da mutlaka zafer kazanacağını belirtti.
Wagner Grubu'yla bir ilişkisi olmadığını savunan Rus iş insanı, “Sizler Rusların, Malililerin, Orta Afrikalıların, Kübalıların, Nikaragualıların ve diğer halkların iğrenç Üçüncü Dünyalılar olduğunu sanan ölmeye yakın Batı medeniyetisiniz. Acınası durumdaki nesli tükenmekte olan bir grup sapıksınız. Biz çokuz, milyarlarız. Zafer bizim olacak” dedi.
ABD ve Avrupa ülkelerinin Mali'de ve Afrika'da insanları köleleştirmeye çalıştığını söyleyen Prigozin, Batı'nın bölgede doğal zenginlikleri yağmalamak için terör örgütleri aracılığıyla korku ortamı yarattığını öne sürdü.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, geçen hafta yaptığı açıklamada Wagner Grubu'nun Mali ve Libya'da faaliyet yürüttüğünü doğrulamış ama grubun doğrudan Rus hükümetinden talimat aldığı iddiasını yalanlamıştı. Suriye ve Ukrayna'da da insan hakları ihlalleriyle suçlanan Wagner Grubu'na bağlı yüzlerce paralı askerin çeşitli ülkelerde savaştığı söyleniyor.
Vekilin yeğenine alenen peşkeş çekmişler: Askeri mont yolsuzluğu40 izlenme
Gazeteci Mustafa Balbay canlı yayında açıkladı! Mehmet Şimşek’den TÜİK Başkanı'na telefon: “Gerçeği açıklayın”43 izlenme
Abdurrahman Dilipak açıkladı: İslami camiada katalogla çalışan çok eşlilik ajansları var!306 izlenme
AKP il başkanı, AKP üyesi hakkında suç duyurusunda bulundu!47 izlenme
Kolin İnşaat'a büyük kıyak! Aldığı ihaleyi duyanlar küçük dilini yuttu57 izlenme
TikTok'ta yayın yaptı diye akrabalarından sokak ortasında darp! Saçından sürüklediler42 izlenme
12 yaşındaki Mert, 'bomba bulan drone' tasarladı286 izlenme
EHP’nin Silivri’de ziyaret ettiği Merdan Yanardağ’dan yeni mesaj46 izlenme
Kılıçdaroğlu 'Milletin Sesi' mitinginde konuştu: "Bir yüzükle yola çıkanlar, bugün milletin celladı haline geldi"
Rus ordusundan temizlenen Irpin'in son hali görüntülendi, kent kullanılmaz hale geldi!
Manisa'da İstiklâl Marşı çalınırken, yol ortasında duran vatandaşa otomobil çarptı !
Bu durumdalar çünkü Atatürk gibi bir liderleri yok ve olmadı ! Sonunda herkes anlayacak !