CHP Genel Başkanı Özgür Özel, SOL Parti'ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında parti sözcüleriyle bir araya gelen Özel, görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Özgür Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;
"31 Mart 2024 yılında kurulan yerel seçim sandığına darbe yapıyorlar. Gelecekteki genel seçim sandığına darbe yapıyorlar. Karşısındaki en kuvvetli adayı hapse atıyor. Gelecekteki seçim sandığını koymamayı dahi göze alabilirdi.
Halk iradesine sahip çıktı. Muhalefeti bir ve bir arada tutarak demokrasiyi savunmayı çok önemsiyoruz. Demokraside seçimler olur, kaybeden gider, kazanan gelir yönetir. Demokrasi dışına yeltenenler ülkeyi felakete sürüklerler. Bu süreçle ilgili ortaklaştığımız en önemli tespit, üniversite gençliğinin bu sürece yürekleri ile koyduğu katkıdır"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul depremi sonrası CHP'li İBB için söylediği 'çivi çakmadılar' söylemlerine de yanıt veren Özel, "Dünyadan kaynak buluyoruz, önlerinde imzada bekliyor. Hem İstanbul'un hem İzmir'in kentsel dönüşümlerini imzalamayanlar tutmuş bu lafı söylüyor" dedi.
SOL Parti Sözcüsü Önder İşleyen ise, İstanbul depremi nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ilettti.
SOL Parti Sözcüsü Önder İşleyen’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle;
"Sadece dün gördüğümüz deprem gerçeği dahil bu rejimin ne kadar çürümüş ve bu rejimden kurtulmanın bütün halk için ne kadar hayati bir gerçeği olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
Bu tek adam rejiminden kurtulmak hepimizin en büyük önceliğidir. Birleştiğimiz ve ortak hücum ettiğimiz temel nokta budur. Bunun için birliğimizi, dayanışmamızı ve mücadelemizi çoğaltmaya kararlıyız."
Gerçek Gündem
Kaynak: ANKA
Marmaris 5 gündür yanıyor!36 izlenme
Çorlu Tren Kazası Katliamı davasında yeni gelişme: Üst düzey koruma33 izlenme
Doktorlara sınır görevi!82 izlenme
Hazine rekor faizle borçlandı23 izlenme
Erdoğan'dan damada özel kararname!337 izlenme
Muharrem İnce’nin ziyaret ettiği Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı görevden alındı!172 izlenme
Sağlık Bakanı Koca güncel corona verilerini açıkladı: Toplam hasta sayısı 259.692’ye, vefat sayısı da 6.139’a yükseldi!124 izlenme
İmza çizelgesinde dikkat çeken detay: Elle kolayca silinebiliyor24 izlenme
Kâğıt toplayıcılığı yapan ataması yapılmayan öğretmen valiliğe isyan etti! 'Kimseye yük olmadan, çöpten yarattığımız iş imkânımızı ortadan kaldırıyorlar'
Sosyal medyanın gündemine oturan röportaj! 'İnsanlar çöpten yemek alıyor' diyen gençlere AKP'liler cevap veremeyince tehditlere başladılar!
Sigara ve alkole yeni yasaklar geliyor!
Tutuklanan 14 öğrenci daha tahliye edildi! “Ağlarım sanmıştım” diyen Sema da artık özgür