Türkiye'de 800 bin öğretmenlik mezunu gencin atama beklerken, herhangi bir pedagojik eğitimi olmayan ilahiyat mezunu imamların ücretli öğretmen olarak atandığı ortaya çıktı.
Eğitim yazarı Abbas Güçlü, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in "Sınavı kazanamadıkları için öğretmen olamıyorlar" ifadelerine tepki göstererek, "Bu sistemin mimarı kim" diye sordu.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin geçtiğimiz günlerde Erzurum'da katıldığı bir açılışta merdiven altı kurslarda verilen eğitime dikkat çekerek "Sınavı kazanamadıkları için öğretmen olamıyorlar. Gidiyor; merdiven altında kurs açıyorlar" demişti.

Tekin'in bu sözlerine eğitim yazarı Abbas Güçlü, KPSS'den geçerli not almalarına rağmen atanamayan öğretmenleri hatırlatarak şu tepkiyi gösterdi:
"60’la atanan,ücretli öğretmen başarılı da kadro verilmediği için 85’le atanmayan mı başarısız?O merdiven altı kurslara ve yardımcı kitaplara ihtiyaç duyuran,açılmasına izin veren,denetleyen,çocuklarımızı sınav köleleri haline getiren bu sistemin mimarı kim?"
Milli Eğitim Bakanlığı'nın dikkat çeken bir karar daha verdiği ortaya çıktı. Sözcü'den Sultan Uçar'ın haberine göre; ilahiyat mezunu olan imamlar ve müezzeinler, doğu ve güneydoğudaki iller başta olmak üzere öğretmen açığı yüksek olan ilkokullarda, sınıf öğretmeni olarak görevlendirildi.
800 bin öğretmenlik bölümü genç atama beklerken, bakanlığın herhangi bir pedagojik eğitimi olmayan kişileri sınıf öğretmeni olarak görevlendirmesi tepki çekti.
Yenidoğan Çetesi'ni yıkan hemşirelerin itirafları111 izlenme
Avrupa Konseyi'nden Erdoğan'ı kızdıracak İmamoğlu çıkışı22 izlenme
Vatandaştan başkanlığa çarpıcı tepki 'Zaten başkan, Allah mı olmak istiyor ?'1621 izlenme
Operatörlerin şok eden stratejisi: Yeni müşteriye 200 eskisine 400 TL!32 izlenme
Faruk Koca'nın tehdit videosu ortaya çıktı! Ne yapacağını açık açık anlatmış41 izlenme
Son 10 gün: Aracında olana anında ceza kesilecek22 izlenme
Atatürk’e hakaret eden Tuğçe Kazaz için savcılığa başvuru!369 izlenme
CHP'li vekil tarih verdi: 'İlaçlara en az yüzde 120 zam gelecek'47 izlenme
83 yıl oldu: Ulu Önder Atatürk, tüm yurtta minnet ve özlemle anılacak
Levent Gültekin 'Dünyada bütün yetkilerin tek bir kişiye verildiği, tek bir ülke yok ki ayakta kalmış olsun !'
PYD'li Salih Müslim 'ERDOĞAN'ın evinde yetkililerle görüştüm, şimdi arkamızdan terörist diyorlar !'
Hukukçular anlattı: Açık alanlarda alkol içmek hukuken yasaklanabilir mi?