Esenyurt Belediyesi’nin CHP’li başkanı Ahmet Özer, PKK yöneticisi Remzi Kartal ile 2014 yılında telefonla görüştüğü gerekçesiyle görevinden alındı. Tutuklanan Özer'in yerine kayyum atandı.
İktidarın, “AKP’ye oy vermeyeni cezalandırma aracına” dönüştürdüğü gerekçesiyle tartışılan kayyum uygulaması, Türkiye’de geniş kesimlerin tepkisine yol açtı.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun, “İktidarın Remzi Kartal çelişkisine” dikkati çekti. Olgun, Remzi Kartal ile yemek yediği öne sürülen AKP’li siyasetçiyi anımsatarak, “Görevine devam edecek mi?” sorusunu gündeme getirdi.
Olgun’un önergesinde, AKP Milletvekili Hüseyin Yayman’ın Remzi Kartal ile yemek görüntülerinin kamuoyuna yansıdığı belirtildi. Fotoğrafın ardından Yayman’ın sessizliğe büründüğü kaydedilerek, Remzi Kartal ile 10 yıl önce telefon görüşmesi yaptığı için Ahmet Özer tutuklanırken aynı şahısla görüştüğü iddia edilen AKP Milletvekili Yayman’a hiçbir yaptırım uygulanmamıştır” denildi.
İYİ Partili Olgun’un, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu sorulara yer verildi:
• Hüseyin Yayman, PKK yöneticisi Remzi Kartal ile ne zaman görüşmüştür? TBMM Başkanlığı, bu konuda kendisinden bir bilgi talep etmiş midir?
• Dijital Mecralar Komisyonu’nun ilk toplantısında, Hüseyin Yayman bu komisyona başkanlık etmeye devam edecek midir?
BirGün
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 4.086 yeni vaka tespit edilirken, 19 kişi hayatını kaybetti, 13.561 kişi sağlığına kavuştu!30 izlenme
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında TROY kart vurgusu: Kullanımı yaygınlaştırılacak21 izlenme
Konya'da esnaf isyan etti: 'Kongreler dolu, dükkanlar kapalı'110 izlenme
Torba kanun görüşmeleri sırasında boş kalan AKP sıraları, görüntülere böyle yansıdı!30 izlenme
Türkbank’ı seçim öncesi alelacele sattılar35 izlenme
Karaman’daki çocuk tecavüzlerinde yıllar sonra yöneticilere soruşturma izni86 izlenme
Rusya-Ukrayna savaşı: 210’u çocuk 5 bin kişi öldü, kent yerle bir oldu42 izlenme
Beklenen en düşük memur ve emekli maaşları belli oldu88 izlenme
Boğaziçi Üniversitesi'nde polis ablukası!
AKP'nin tarımı bitirme planı: İşte BAE'ye verilen gümrük muafiyetindeki ürünler
'Tweetleri okuyanlar başka bir yere gidiyor dedi': Sedat Peker ülke mi değiştiriyor?
Onur Akın'dan Yavuz Bingöl'e: Bizim mahallemiz iktidarın yanı değil