Batıda istediği yatırımı göremeyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Körfez ülkelerinde yatırımcı temaslarını sürdürüyor.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, yanancı sermaye ve özelleştirmelere ilişkin X hesabından "TÜRKİYE'NİN SON VARLIKLARI AKP'NİN İKBALİ UĞRUNA SATILACAK" başlığıyla bir dizi açıklamalarda bulundu.
"KAMUDA ÇOK AZ VARLIK KALDI"
"Seçim sonrası yabancı yatırım kısa sürede gelecek dediler. Kimse gelmedi.
Şimdi de özelleştirme yapıp bunları yabancı yatırımcı diye anlatacaklar." diyen Karabat şu paylaşımları yaptı:
Çok derin bir operasyon yürütülüyor. Yabancılara, özellikle Arap sermayesine söz verildi.
Kamuda çok az varlık kaldı. Onlar da ağırlıklı olarak enerji santralleri.
Enerjide dağıtım sektörünün tamamı özelleştirildi. 2013'te 15 milyar dolara satıldı. 21 dağıtım bölgesi özel şirketlerin kontrolünde. Dağıtım şirketlerinin kamuya karşı görevlerini yerine getirmediklerini defalarca dile getirdik.
YÜZDE YÜZÜNÜ DEVREDECEKLER
Elektrik üretiminin yüzde 80'inden fazlası özel sektörde. Şimdi yüzde 100'ünü özel şirketlere devredecekler.
Atatürk, Keban, Karakaya, Ilısu gibi barajlarımızı satacaklar.
MEHMEK ŞİMŞEK SATARAK GÜNÜ KURTARACAK
Sektörün uzmanlarına göre kamunun santrallerinin bedeli 50 milyar doları buluyor. Bunları Mehmet Şimşek yerel seçim sonrası satarak günü kurtaracak.
Şimşek'in dezenflasyon ve yabancı yatırım sürecinin yılın ikinci yarısında başlayacağı sözünün temeli, TCMB'nin yeni para politikaları değil, özelleştirme kaynaklı döviz girişidir.
KAMUNUN MALINI YAĞMALAYACAKLAR
Türkiye'de gerçek anlamda bir yapısal reform, üretime geçiş ve hukukun üstünlüğü sağlanmadan dezenflasyon yaşanması söz konusu olamaz. Şimşek de bunu çok iyi biliyor. Ama siyasi ikballeri, vatanın ikbalinin önüne geçtiği için kamunun malını yağmalayacaklar.
SARAY'IN KİRLİ PLANLARINI UYGULAYAN İNSAN OLARAK TARİHE GEÇME
Mehmet Şimşek'i buradan tekrar uyarıyorum. Saray'ın kirli planlarını uygulayan insan olarak tarihe geçme! Gittiğin yol, yol değil. Elbet hesabı sorulur.
KRT
AKP'li başkandan provokatif açıklama... Ekrem İmamoğlu'nu hedef gösterdi!115 izlenme
Fed ekonomistinden Türkiye'ye rezerv uyarısı33 izlenme
YSK, CHP’nin Hatay AKP’nin Ardahan ve Iğdır itirazını reddetti32 izlenme
Meyvede ürün azaldı, fiyat patladı18 izlenme
Abdurrahman Dilipak’tan savcılara Gülşen tepkisi! Sedat Peker’in iddialarını işaret etti42 izlenme
Otobüste gazeteciye saldırı! Şoför yoluna devam etti26 izlenme
Menzil'de bu kez de tapu savaşları başladı!18 izlenme
Tasarruf genelgesi gönderildiği gün milyonlarca liralık araçlar için ihale açıldı36 izlenme