YSK tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenme kararı ve beraberinde İBBBaşkanı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının iptali kararı verilmişti.
İptal kararının ardından, İmamoğlu’nun başkanlık makamına astırdığı Atatürk portresi tartışma konusu olmuştu.
İmamoğlu’nun ekibi, Atatürk resmini Başkan’ın belediyeye hediye ettiğini söyleyerek almak istemedi. İddiaya göre; ekip belediyeden ayrılmak üzere iken, tablo son anda yerinden söküldü ve gitmek üzere olanlara verildi. Bu bilginin kamuoyuna yansıması ile birlikte İBB açıklama yapmış ve şöyle demişti:
“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı makam odasındaki Atatürk Portresi’nin bulunduğu yerden kaldırıldığı yönündeki bazı basın yayın organlarında yer alan haber ve iddialara ilişkin yapılan incelemede; Sayın Ekrem İmamoğlu tarafından Büyükşehir Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilen Kubilay Bayrak ve Başkan Danışmanı Murat Ongun’un özel asistanı Burcu Ciner tarafından 07 Mayıs 2019 tarihinde Başkanlık makamındaki özel eşyalarla birlikte Atatürk Portresi de ‘şahsa özel' olduğu gerekçesiyle alınmıştır.”
İMAMOĞLU EKİBİ ALMAMIŞ, İBB KALDIRMIŞ
İBB açıklamasında isim de vererek tablonun, İmamoğlu ekibince alındığını belirtmişti.
Gelin görün ki...
Ortaya çıkan görüntü ise İBB’yi yalanladı.
İşte Başkanlık makamından Atatürk tablosunun çıkarılışını gösteren o anlar...

Odatv'nin haberine göre, tabloyu önden tutan ve makamdan çıkaran kişilerden öndeki İBB Özel Kalem personeli Sezgin İli. Tabloyu diğer ucundan tutan kişi ise yine İBB Özel kalem personeli Mustafa Karabıyık.
İki personelin de özel kalemde odacı olduğu ve İBB Genel sekreteri Hayri Baraçlı’nın talimatıyla tabloyu yerinden kaldırdıkları belirlendi.
Yani o anlara dair yayımladığımız bu görüntü İBB’nin açıklamasını yalanladı.
Görüntüye göre; tabloyu İmamoğlu ekibi değil, İBB personeli yerinden kaldırmıştı.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/ibbyiyalanlayangoruntuortayaciktih127976.html
Proje açığa çıktı: ABD Büyükelçisi Tom Barrack sonunda baklayı ağzından çıkardı23 izlenme
AKP'nin maskesiz, sosyal mesafesiz 'lebaleb' kongre otobüslerine tepki yağıyor!120 izlenme
ADD Başkanı Hüsnü Bozkurt: "Dert ilahi değil siyasi"23 izlenme
AKP'de EYT çatlağı: Erdoğan'dan bakanlara talimat94 izlenme
Beyaz TV muhabiri, canlı yayında dayak yedi !1198 izlenme
İstanbul'da yapılan tarihi tahıl anlaşmasıyla buğday fiyatları son 5 ayın en düşük seviyesine geriledi55 izlenme
Cami inşaatı için ağaçlar söküldü100 izlenme
İsrail vatandaşları ücretsiz uçaklarla Türkiye'yi terk etti43 izlenme