Akın, KGM'nin özel sektörün işlettiği otoyol, köprü ve tünellere ilişkin trafik ve ulaşım verilerinin gizlediğini söyledi.
KGM'nin her yıl Türkiye'nin trafik ve ulaşım verilerinin haritasını çıkarıp yayınladığını belirten Akın, yayınlanan 2019 yılına ait haritala bilgilerin gizlendiğini ileri sürdürerek, "Özel sektörün işlettiği bu otoyol, köprü ve tünellerden yılda kaç araç geçiyor, ne kadar garanti ödemesi yapılıyor, bilmiyoruz. Bu bilgiler özellikle yayınlanmıyor, saklanıyor. Çünkü karartılmaya çalışılan çok büyük bir ayıp var" dedi.
Verileri halkın bilmesi gerektiğini vurgulayan Akın, "Halktan ayıplı mal, hizmet olduğu için gizliyorlar. YapİşletDevret kapsamında yapılan otoyollar, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve Avrasya Tüneli'ne ait trafik ve ulaşım bilgilerini Türkiye'nin Trafik ve Ulaşım Haritası'na koymamışlar. Neden? Çünkü bu yol, köprü ve tünellere ait ulaşım verilerinin yayınlanması halinde karanlık gerçek ortaya çıkacak, o yüzden yayınlamıyorlar" diye konuştu.
Akın, verilerin yayınlanmamasının nedenini şöyle anlattı:
"Halkın sırtına ne kadar yük yükledikleri çıkacak, o yüzden yayınlamıyorlar. Geleceğimizin nasıl ipotek altına alınmış olduğu ortaya çıkacak, vatandaşın cebine elini atan bir uygulamayı saklamak için yayınlamıyorlar, halktan kaçırıyorlar. Bu otoyollar, tüneller, köprüler ayıplı olmasa doğru yapılmış olsa halktan gizlenir miydi? Hayır, gizlenmezdi. Geçiş garantileri, geçenden dövize endeksli geçiş ücreti, geçmeyenden dövize hazine garantisi ödemesi bunların hepsi ayıplı. Üstelik bu aşırı pahalı yollardan, köprülerden ve tünellerden araçlar da geçmeyince utanılacak tabloyu yayınlayamıyorlar."
Şulemsi’nin servetiyle ilgili iddialar sonrası Prof. Dr. Özgür Demirtaş uyardı42 izlenme
Diyanet tasarruftan muaf: Dergilere 43,5 milyon TL!29 izlenme
İngiltere, göçmenlerin Avrupa’ya geçişini önlemesi için Türkiye’ye milyonlar akıttı26 izlenme
Narin cinayetinde casuslara taş çıkartacak organizasyon!38 izlenme
Alevler sönmeden 'rant' sinyali! Ormanlar yanarken yürürlüğe giren kanun tartışma çıkardı48 izlenme
Yeni 31 Mart tartışması: Polisler ve askerler 2 oy birden mi kullanacak?518 izlenme
Nebati'nin uçak kavgasında yeni görüntüler ortaya çıktı: "Her zaman uçağa en son bakan biner. Kaybetmişler ondan sonra gelip örgütlüyorlar. Hadi be.. "44 izlenme
Mahkeme süreci bitmedi inşaat başladı! CHP'den Kanal İstanbul hamlesi!10 izlenme
TÜGVA il başkanının ses kayıtları ortaya çıktı: AKP’lilerin rüşvet dosyası!
Akbelen’de seyyar tuvaletlere jandarma engeli! 2 gözaltı
Başsavcılıktan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu ile ilgili açıklama
'Çok ağrıma gidiyor' diyerek duyurdu: Ekonominin ağır topu fabrikasını kapatıyor