CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde yaşanan gerginlikle ilgili olarak açıklama yaptı.
Özel, X hesabı üzerinden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya tepki gösterdiği mesajında şunları kaydetti:
"Sn. İçişleri Bakanı, Ne ben ne partimden bir başka yönetici, insanları sokağa, şiddete davet etmiyor.
Partimizin üyelerini kendi binasına almayan, insanları sokakta bırakan, böyle yaparak bir güvenlik sorunu yaratan, kanunsuz emirle devletin polisini vatandaşla karşı karşıya getirmeye çalışan sizlersiniz!
İl Başkanlığımız, Cumhuriyet Halk Partililerin baba evidir, evimizi ablukaya almak haneye tecavüzdür.
Millet sizden, algı operasyonu değil, devlet adamlığı bekliyor. İşinizi yapın, hukuka uyun, derhal evimizin önünden çekilin. Ben kimsenin burnu kanamasın diye üstüme düşeni yapıyorum, siz de yapın."
Yerlikaya, CHP’nin İstanbul il başkanlığına yaptığı çağrının ardından şu mesajı paylaşmıştı:
"İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 02.09.2025 tarihli ara kararıyla, CHP İstanbul İl Başkanı ve kurulları görevden tedbiren uzaklaştırılmış, yerine Geçici Kurul atanmıştır.
Mahkeme kararlarını yok saymak, halkı sokağa dökmeye çalışmak açıkça hukuka meydan okumaktır. Hiç kimse kanunların üstünde değildir. Devlet, hukuka aykırı her girişime karşı kararlılıkla gereğini yapacaktır.
Sokak çağrıları yaparak, kamu düzeninin ve milletimizin huzurunun bozulmasına, sokakların provoke edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz."
Nefes
CHP'li vekil Özgür Karabat'tan polise: "Binayı satma yetkim var ama içeriye araba ile girme yetkim yok öyle mi?"7 izlenme
Bir lojman dairesine 399 kolluk kuvveti kaydedildi!109 izlenme
TÜBİTAK'taki projeler tartışma yarattı128 izlenme
Bekir Bozdağ'dan anayasa değişikliğine ilişkin dikkat çekici açıklama: 24 ve 41. maddeleri değişecek.37 izlenme
Elde kalan lüks konutların bütçeye yükü 660 milyar lira!31 izlenme
Yangın faciasında 12'inci kattan atlamıştı: İşte Şevval’in yürek burkan son doğum günü görüntüleri22 izlenme
Şafak operasyonu piyasaları çarptı: Altın ve dolar zıpladı, borsa çöktü19 izlenme
Ayhan Bora Kaplan dosyasında dikkat çeken gelişme: "Emniyet’teki bağlantılarını araştıran iki başmüfettiş emekli edildi"23 izlenme
İsmail Saymaz soruşturmadaki çelişkilere dikkat çekti: "Bilirkişi ile konuşmak neden suç olsun?"
Polis ağzında kürdan olan genci aradı, 'Rutin denetim' denince tepki topladı!
Erdoğan'la ekonomi yönetiminin toplantısında soğuk rüzgarlar esmiş! Erdoğan'dan 'Benim lafımı yere düşürüyorsunuz' tepkisi
Dolar/TL’de artış sürüyor