İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla evi ve işyerinde arama yapılan, dijital materyallerine el konan avukat Rezan Epözdemir'in pasaportuna da dört ayrı suçlamayla tahdit konuldu.
Kamuoyunun konuştuğu davalarla tanınan Epözdemir'e "rüşvet vermek", "siyasi ve askeri casusluk" ve "FETÖ’ye yardım" suçlamalarının yöneltildiği öne sürüldü.
Epözdemir'e ait Levent'te bulunan hukuk bürosunda arama yapılıyor.
Hukuk bürosunun önünde çok sayıda polis aracının bulunması dikkat çekti.
Öte yandan başsavcılıktan, soruşturmaya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Bazı sosyal medya platformları ve haber sitelerinde 'avukat Rezan Epözdemir' başlıklı haber içerikleri ilgili bir basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Cumhuriyet başsavcılığımızca iki ayrı soruşturma dosyası kapsamında 'rüşvet', 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yardım' ile 'siyasal ve askeri casusluk' suçlamaları ile bir süredir hakkında soruşturma yürütülen Rezan Epözdemir, iş yerinde ve ikametinde yapılan eş zamanlı arama işlemleri akabinde bugün saat 05.45 itibarıyla gözaltına alınmış olup, söz konusu soruşturmalar devam etmektedir.
Nefes
İnce: 82 milyona kefilim, hiç kimse ezanı...342 izlenme
Sosyal medyada Erdoğan'a 'seccade' tepkisi çığ gibi büyüyor: "Seccade ile kapatmaya çalıştığı şey..."45 izlenme
Meclis'te tansiyon yükseldi! Veli Ağbaba: "Öcalan ile barışıp İmamoğlu'yla savaşıyorsunuz!"24 izlenme
Türk polisi '40 kaçak Afgan'ın kaldığı evi bastı, sınır dışı işlemleri için Göç İdaresi'ne götürdü46 izlenme
3 grafikte ayçiçek yağındaki fiyat artışı ve artışın nedenleri100 izlenme
Hakan Bayrakçı 'Erdoğan ilk turda çıkamaz' deyip CHP’nin adayını açıkladı!1612 izlenme
Bakan Şimşek, ihracatçılara yönelik 1 milyar dolarlık kredi paketine kayıtsız kalmadı: 11 bankamızı tebrik ediyorum29 izlenme
‘Mucize, Atatürk’ün Türk milletine denk gelmiş olması’150 izlenme