Hükümetin olmayan göç stratejisi ve açık kapı politikası Türkiye’yi göç akınlarına uğratmış, yıllardır devam eden bu süreç beraberinde birçok problemi de getirmişti.
Özellikle Suriyeli sığınmacıların varlıkları ve geri dönüşleri hakkında tartışmalar devam ederken, vatandaşlık verilenlerin oy kullanma haklarının bulunması Türk vatandaşlarının endişe etmelerine sebep olmuştu.
Dört aday arasında rekabet devam ederken Suriyeli bir din adamının fetva niteliğindeki paylaşımı ise gündem oldu. Suriyeli din adamı Muhammed Kerim Racih'in Türkiye'de vatandaşlık alan Suriyelilere, Erdoğan'a oy vermeleri yönünde fetva verdiği ortaya çıktı.
Besmele ile başlayan ve Racih'in kendi fotoğrafı ile Erdoğan'ın bulunduğu Arapça fetva metninin etiketlendiği paylaşımda, "Türkiye'de ikamet eden ünlü Suriyeli din adamı Muhammed Kerim Racih, TC vatandaşlığını kazanan Suriyeli seçmenlerinin seçimlerde Erdoğan’a oy vermenin bir dini görev olduğuna dair fetva verdi" ifadelerine yer verildi.
Racih paylaşımında, ‘’Erdoğan’a oy vermek caizdir, Erdoğan’a oy verin’’ ifadelerini kullandı.

Yeniçağ
Öğretmen ve arkadaşlarının fotoğraflarını cinsel içerikli montajladı! Okul karıştı, kız öğrenciler sinir krizi geçirdi30 izlenme
50’li yaşlarda, yaz kış demeden E-5’te yürüyor… Pendikli Forrest Gump’ın hayat hikayesi yürek burktu41 izlenme
Milli eğemenliğe adım atışımızın yıl dönümü: Nice 100 yıllara120 izlenme
"Maliyetine sattık" diyerek kendilerini savunmuşlardı, Hüseyin Baş Kızılay'ın savunmasını böyle çürüttü55 izlenme
ABD'de "Erdoğan'ın mal varlığı hakkında rapor hazırlansın" anlaşması399 izlenme
Tasarruf tedbirleri vekilleri vurdu: Audi yerine TOGG'a binecekler42 izlenme
İBB Başkanı İmamoğlu'nun diplomasının iptal kararının gerekçesi açıklandı51 izlenme
Ekonomi 3 yıldır enkazda28 izlenme
AKP'li Üsküdar Belediyesi 150'den fazla işçiyi hiçbir sebep göstermeden işten attı !
İcradan satılık dev hastane! Grubun şirketleri teker teker gidiyor
Bikinisiyle namaz kılan kadın tartışma yarattı ! İzleyin, karar sizin...
İttifakta neler oluyor? Akşener'in sözleri CHP'de başörtüsü konusundaki konuşmaları sonrası kafa karıştırdı.