Önceki gün altın ithalatına getirilen yüzde 20 ek mali yükümlülük benzeri bir hazırlığın başka sektörler için de yapıldığı öne sürüldü.
Ekonomim.com’dan Yener Karadeniz’in haberine göre ek vergi gelmesi beklenen sektörler, otomotiv, tekstil ve ayakkabı olacak.
Tekstil: Ekonomik gelişmelere paralel olarak son bir yılda tekstil sektöründe 586 şirket kapanırken istihdam kaybı 116 bini aştı. Bakanlığın bu nedenle harekete geçtiği belirtilirken 16 Ağustos’ta sektör temsilcileri ile bir araya gelineceği ve ithalatı zorlaştıracak önlemler alınacağı dile getiriliyor.
Otomotiv: Sektörde bu yıl ocak ve şubat aylarında dış ticaret fazlası verirken söz konusu değer mart ve nisan aylarında eksiye döndü. Haziranda fazla veren sektör temmuz ile birlikte yeniden eksiye döndü ve 2,4 milyar dolar ihracata karşılık 3,4 milyar dolar ithalat ile aylık dış açığı 961 milyon dolara yükseltti. İthalatı frenlemek amacıyla Bakanlığın 2000 cc ve üzerindeki otomobiller için ÖTV artışını öngören bir çalışma hazırlığında olduğu öğrenildi.
Ayakkabı: Sektör temsilcilerinin verdiği bilgilere göre bakanlık ithalatı zorlaştıracak ek mali yükümlülük hazırlığı içinde ve önümüzdeki günlerde ayakkabı sektöründe de gümrük verileri artırılacak.
Tele1
Gezi Davası tutukluları cezaevinden seslendi: 'Mücadeleye devam! Dimdik ayakta duruyoruz'28 izlenme
Yusuf Tekin öğretmenlerin neden atanamadığını açıkladı!8 izlenme
Manisa mitingine giden Bahçeli'nin lüks araçlarla dolu konvoyu gündem oldu36 izlenme
İmamoğlu'ndan duygusal paylaşım: "Çok özel bir gün benim için"9 izlenme
Hasan Bitmez'in ölümü sonrası AKP'li Özlem Zengin'den 'Gazap' savunması39 izlenme
Son dakika! TDP, CHP ile birleşti25 izlenme
AKP'nin avukatına Yalova Belediyesi'nden büyük kıyak39 izlenme
Atatürk'lü Türk bayrakları engelleniyor mu?152 izlenme
Kanal İstanbul’a 1450 dava yolda!
Fatih Altaylı'nın yazısı Erk Acarer'i kızdırdı: 'Kutuyu kötü açarım, insan içine çıkamazsınız...'
Tarkan'ın "Geççek" şarkısı siyasetin de gündemine bomba gibi düştü: Geldiği gibi gitçek!
METRO'nun reklamı içinde 'Hayır' geçiyor diye sansürlendi ! İşte reklamın ilk ve son hali