Geçtiğimiz günlerde Devlet Tiyatroları’na veda eden tiyatro sanatçısı Veda Yurtsever, DT Genel Müdürü Tamer Karadağlı’yı topa tutmuştu.
Sanatçı, “Şimdiki yöneticiler sanatçıların kaldığı oteli beğenmeyip daha lüks otellerde kalıyor. Turnelerden elde edilen mil puanlarıyla kendilerine VIP uçak bileti hediye ediyorlar” demişti. Tamer Karadağlı, bu kez de kurumun yolluk giderlerindeki fahiş artışla gündemde…
BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, temsil ve tanıtma harcamasındaki artışı ortaya koyduğu DT Genel Müdürlüğü’nün yolluk gideri de hesaplandı.
Göreve adım attığı ilk anda, “Lale Devri bitti. Çalışmayacaksanız istifa edin” diyerek sanatçıları hedef gösteren Karadağlı döneminde kurumun yolluk gideri astronomik boyutlara ulaştı.
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, personelin yurtiçi ve yurtdışına gerçekleştirdiği seyahatlerin yeme, içme ve konaklama maliyeti için 2022 yılında 14 milyon 634 bin TL harcadı. Kurum, 2023 yılında ise 34 milyon 714 bin TL’lik yolluk giderine imza attı.
Tamamı Tamer Karadağlı idaresinde olan 2024 yılında ise kurumun yolluk gideri, 2024 yılında yüzde 268’lik artışla 127,8 milyon TL olarak kayıtlara geçti.
Kurumun Karadağlı dönemindeki temsil ve tanıtma harcaması da yüzde 115 artışla 13,3 milyon TL’ye ulaşıyor. Kurumun 2024’te dağıtmak amaçlı aldığı hediyelerin toplam tutarı ise 1 milyon TL ile ifade ediliyor.
Sözcü
4 ilde karantina!121 izlenme
Türker Ertürk'ten 15 Temmuz yorumu: "İktidar halkı kandırdı ve aldattı"51 izlenme
AKP'li eski vekilden skandal ifadeler! 'Laiklik anayasadan çıkarılmalı'62 izlenme
Rektörün 335 bin liraya kiraladığı zırhlı makam aracı iade edildi217 izlenme
Bir alkol grubuna daha dev zam! Viski, votka, cin, tekila...35 izlenme
Anket sonuçları açıklandı: Seçimin lokomotif partisi CHP!2480 izlenme
MEB'den yeni ders hazırlığı: 'Türk sosyal hayatında aile′ ayet ve hadisle anlatılacak44 izlenme
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun AKP'li Tevfik Göksu'ya yanıtı oturuma damga vurdu ! İşte o anlar...459 izlenme
Trafik lambasındaki elektrik kaçağı sebep oldu: Su içen köpek akıma kapılarak öldü
Vergi cennetlerine giden zenginlere kötü haber
Erdoğan övündü, Fransız banka rezerv tablosu paylaştı! "Biraz arttı ama hâlâ ekside"
Teğmenlerle ilgili kararın detayı: 5 üye 'ihraç' dedi, 4 üye karşı çıktı