Üniversiteye girmek isteyen öğrenciler TYT, AYT, YDT oturumlarında yaklaşık 2.5 milyon aday ile katıldı. 2025 YKS’de milyonlarca öğrenci, hayatlarının en önemli dönüm noktalarından biri olan üniversite yerleştirme sonuçlarını heyecanla bekliyor.
ÖSYM’nin açıklama yapacağı tarih, hem adaylar hem de aileler tarafından büyük merakla takip ediliyor. Kayıt tarihlerinin de artık iyice yaklaşmasıyla birlikte tercih sonuçları için geri sayım başladı. 2025 Üniversite kayıtlarının 15 Eylül tarihleri arasında gerçekleşeceği için yerleştirme sonuçlarının açıklanması kritik önem taşıyor.
Üniversite kayıtlarının 15 Eylül tarihleri arasında yapılması nedeni ile milyonlarca aday sonuçları beklerken ÖSYM'nin hala açıklama yapmaması tartışmaları da beraberinde getirdi. 1 hafta sonra başlayacak olan kayıt dönemine rağmen sonuçlar açıklanmadı.
Öğrenciler kadar duruma isyan edenlerden birisi de CHP'li Mahmut Tanal oldu. Sosyal medya hesabı üzerinden ÖSYM'yi eleştiren Tanal, öğrencilerin belirsizlik içerisinde bırakıldığını ifade etti. Sonuçların açıklanmamasını umursamazlık olarak nitelendiren Tanal, gençlerin geleceğinin çalınmasının kabul edilemez olduğunu şu sözler ile aktardı.

Tanal gibi duruma tepki gösterenlerden birisi de Abbas Güçlü oldu. Güçlü tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ÖSYM'ye sert göndermeler de yer aldı.

2 haftadır sonuçların açıklanmadığını aktaran Güçlü'nün tepkisi şu şekilde oldu:
Adaylardan 1 sayfalık soruyu 1 dakikada okuyup, anlayıp, çözüp, cevap kartına doğru olarak işaretlemesini bekleyen, bir kaç dakika geç kalanı sınava almayan, yanlışsız sınav ve yerleştirme yapamayan, kayıt ve hazırlıklara 10 gün yeter diyen ÖSYM 2 haftadır sonuçları açıklayamıyor
Nusaybin sınırında provokasyon: Türk bayrağını indirdiler!7 izlenme
Manisa’daki Vestel fabrikasında korkutan iddia: 7 işçi coronadan hayatını kaybetti!80 izlenme
CHP İstanbul, 30 Ağustos'u tüm ilçelerde coşkuyla kutlayacak!32 izlenme
Erdoğan’dan kaybedilen büyükşehirler için ‘topal ördek’ hamlesi!130 izlenme
250 bin dolar veren 7 bin 312 kişiye vatandaşlık verildi!74 izlenme
Cep telefonu faturalarına zam geliyor27 izlenme
Şeriatçı hocanın anmasına katılan vali, yine meydan okudu! "Serçeden korkan darı ekmez"61 izlenme
Ayhan Sicimoğlu parasını isteyen çalışanını darp etti!29 izlenme
Rus komedyen 'İstanbul taksicilerini' anlattı, yerli yabancı bir çok kişi hak verdi: "İstanbul'da taksiyle bir yere gitmek için bunu istemeniz yeterli değil. Taksicinin de oraya gitmek istemesi lazım"
İhracat kısıtlaması kararına tepki yağdı: Hani İsrail’le ticaret yoktu?
Makam araçlarına milyar liralık harcama!
Nükleer riskte en sıcak gece! Katil uçaklar ABD'den havalandı mı?