Anasayfa1
28 Şubat 2026 ( 97 izlenme )
Reklamlar

Orta Doğu'da hava trafiği felç oldu


ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırılarının ardından Orta Doğu'da hava trafiği durma noktasına geldi. THY dahil çok sayıda havayolu şirketi bölge uçuşlarını askıya aldı.



ABD ve İsrail'in İran'a saldırıları sonrası Orta Doğu'da güvenlik riski artarken küresel havayolu şirketleri uçuşları peş peşe iptal etti.

FlightRadar24 haritalarına göre İran, Irak, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan, Bahreyn ve Ürdün hava sahaları cumartesi sabahı büyük ölçüde boş kaldı.

Avrupa Birliği Havacılık Otoritesi, Avrupalı havayolu şirketlerine bölgede, saldırılardan etkilenen hava sahalarından uzak durmaları yönünde tavsiyede bulundu.

İŞTE BÖLGEDEKİ SON DURUM

Türk Hava Yolları (THY): Katar, Kuveyt, Bahreyn, BAE ve Umman uçuşlarını iptal etti. Lübnan, Suriye, Irak, İran ve Ürdün uçuşlarını ise 2 Mart'a kadar durdurdu.

Aegean Airlines: Yunanistan'ın en büyük hava yolu şirketi Aegean Airlines Tel Aviv, Beyrut ve Erbil uçuşlarını 2 Mart'a kadar askıya aldı.

Air FranceKLM: Air France bugünkü Tel Aviv ve Beyrut uçuşlarını iptal etti. KLM ise AmsterdamTel Aviv hattındaki uçuşlarını planlanandan daha erken durdurdu ve cumartesi seferini iptal etti.

British Airways: Tel Aviv ve Bahreyn uçuşlarını 3 Mart'a kadar, bugünkü Amman uçuşunu ise iptal etti.

Iberia Express: Bugün 17.00 için planlanan Tel Aviv uçuşunu iptal etti.

IndiGo: Bölgedeki gelişmeleri yakından izlediğini açıkladı.

Japan Airlines: Tokyo HanedaDoha uçuşunu ve 1 Mart'taki dönüş seferini iptal etti.

LOT Polish Airlines: VarşovaDubai seferini geri çevirerek Varşova'ya döndürdü.

Lufthansa: Tel Aviv, Beyrut ve Umman uçuşlarını 7 Mart'a kadar askıya aldı. Hafta sonu için planlanan Dubai uçuşlarını iptal etti. Ayrıca İsrail, Lübnan, Ürdün, Irak ve İran hava sahalarından 7 Mart'a kadar geçmeyeceğini duyurdu.

Norwegian Air: Dubai uçuşlarını 4 Mart'a kadar durdurdu.

Scandinavian Airlines (SAS): Bugünkü KopenhagTel Aviv uçuşunu iptal etti.

Virgin Atlantic: Irak hava sahasını geçici olarak kullanmayacağını açıkladı. Bugünkü Londra HeathrowDubai uçuşunu ise iptal etti.

Qatar Airways: Katar hava sahasının kapanması nedeniyle Doha'ya gidişgeliş tüm uçuşları geçici olarak askıya aldı.

Wizz Air: İsrail, Dubai, Abu Dabi ve Amman uçuşlarını durdurdu ve 7 Mart'a kadar askıya aldığını açıkladı.

NEFES

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Atanamayan öğretmen adayı yaşamına son verdi... Cezaevlerinde İsrail ürünleri satılıyor! "Gazze'de katliam sürerken kabul edilemez" CHP'nin emekli binbaşılarla ilgili teklifi AKP tarafından reddedildi! Utanç günü 2 Temmuz 1993... #unutMADIMAKlımda