ABD ve İsrail'in İran'a saldırıları sonrası Orta Doğu'da güvenlik riski artarken küresel havayolu şirketleri uçuşları peş peşe iptal etti.
FlightRadar24 haritalarına göre İran, Irak, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan, Bahreyn ve Ürdün hava sahaları cumartesi sabahı büyük ölçüde boş kaldı.
Avrupa Birliği Havacılık Otoritesi, Avrupalı havayolu şirketlerine bölgede, saldırılardan etkilenen hava sahalarından uzak durmaları yönünde tavsiyede bulundu.
Türk Hava Yolları (THY): Katar, Kuveyt, Bahreyn, BAE ve Umman uçuşlarını iptal etti. Lübnan, Suriye, Irak, İran ve Ürdün uçuşlarını ise 2 Mart'a kadar durdurdu.
Aegean Airlines: Yunanistan'ın en büyük hava yolu şirketi Aegean Airlines Tel Aviv, Beyrut ve Erbil uçuşlarını 2 Mart'a kadar askıya aldı.
Air FranceKLM: Air France bugünkü Tel Aviv ve Beyrut uçuşlarını iptal etti. KLM ise AmsterdamTel Aviv hattındaki uçuşlarını planlanandan daha erken durdurdu ve cumartesi seferini iptal etti.
British Airways: Tel Aviv ve Bahreyn uçuşlarını 3 Mart'a kadar, bugünkü Amman uçuşunu ise iptal etti.
Iberia Express: Bugün 17.00 için planlanan Tel Aviv uçuşunu iptal etti.
IndiGo: Bölgedeki gelişmeleri yakından izlediğini açıkladı.
Japan Airlines: Tokyo HanedaDoha uçuşunu ve 1 Mart'taki dönüş seferini iptal etti.
LOT Polish Airlines: VarşovaDubai seferini geri çevirerek Varşova'ya döndürdü.
Lufthansa: Tel Aviv, Beyrut ve Umman uçuşlarını 7 Mart'a kadar askıya aldı. Hafta sonu için planlanan Dubai uçuşlarını iptal etti. Ayrıca İsrail, Lübnan, Ürdün, Irak ve İran hava sahalarından 7 Mart'a kadar geçmeyeceğini duyurdu.
Norwegian Air: Dubai uçuşlarını 4 Mart'a kadar durdurdu.
Scandinavian Airlines (SAS): Bugünkü KopenhagTel Aviv uçuşunu iptal etti.
Virgin Atlantic: Irak hava sahasını geçici olarak kullanmayacağını açıkladı. Bugünkü Londra HeathrowDubai uçuşunu ise iptal etti.
Qatar Airways: Katar hava sahasının kapanması nedeniyle Doha'ya gidişgeliş tüm uçuşları geçici olarak askıya aldı.
Wizz Air: İsrail, Dubai, Abu Dabi ve Amman uçuşlarını durdurdu ve 7 Mart'a kadar askıya aldığını açıkladı.
NEFES
Her yerde torpil, her yerde kayırma, her yerde particilik: Son skandal mülakatlarda ortaya çıktı!41 izlenme
Geçim istiyorsanız seçim isteyin!20 izlenme
Erdoğan'a bütçe yetmedi: 3.1 milyar lira bütçesi olan Saray'a, yedek ödenekten 800 milyon lira aktarıldı!44 izlenme
AKP'li 23 belediyenin işçileri ayağa kalktı: “Açız geçinemiyoruz”44 izlenme
Yüzük detayı ele verdi! Netanyahu'nun videosunda 'yapay zekâ' şüphesi22 izlenme
ABD'den Eylem Tok ve oğlu için flaş iade kararı!36 izlenme
Halk açlık sınırı altındayken AKP’li isimlerin ‘huzur’ hakkı yüzde 50 zamlandı!39 izlenme
Yüksek Hızlı Tren Biletlerine dev zam14 izlenme
Kadın komandolardan İstanbul Boğazı'nda nefes kesen gösteri! İşte Atatürk'ün evlatları
Barış Atay'ın 'Sadece Diktatör' oyununa 'sakıncalı' denilerek salon verilmedi!
Gezi soruşturmasının dinleme kararlarını FETÖ’cü hakimler vermiş!
Gerici yobaz kafa, İzmir'deki #deprem'in sebebini bulmuş! 'Kendilerine gelmeleri lazım. Din, iman, namaz yok'