AKP’nin dün Yenikapı’daki dolgu alanda yaptığı ‘Büyük İstanbul Mitingi’ne 1 milyon 300 bin kişi katıldığı iddia edildi. Ancak gerçek rakam, bu sayının 1 milyon eksiği olan 300 binde kaldı.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anadolu şehirlerinde yaşadığı miting hüsranları ardından merakla beklenen AKP’nin ‘Büyük İstanbul Mitingi’, dün Yenikapı’daki dolgu miting alanında gerçekleştirildi.
Mitinge dair Anadolu Ajansı’nın akşam saatlerinde geçtiği haberde, katılımın 1 milyon 300 bin olduğu iddia edildi. Haberde bu katılım sayısına “helikopterle havadan yapılan metrekareye düşen kişi sayısı analiziyle” ulaşıldığı iddia edildi. Ne var ki AKP’nin mitingine katılan insan sayısı, iddia edilen sayının yakınında dahi değil.
Anadolu Ajansı tarafından geçilen miting fotoğrafları, alanın daha önceki mitinglere göre hayli küçültüldüğünü gösteriyor. Fotoğrafların arka kısmında yer alan ve alanı dikey kesen yolların ve limandan gelerek alanı çapraz kesen yolun belirginliğine göre miting için ayrılan alan yaklaşık 310 metre uzunluğunda ve 240 metre genişliğinde. Buna göre alan toplamda yaklaşık 75 bin metrekareden oluşuyor.
Miting gibi organizasyonlara kaç kişinin katıldığını belirlemek için kullanılan ‘Kalabalık Yoğunluğunun Belirlenmesi Yöntemi’nde normal kalabalıklar için iki metrekarede 1 kişi, yoğun kalabalıklar için metrekarede iki kişi, çok yoğun kalabalıklar için metrekarede 4 kişi bulunduğu kabul edilir.
Eğer AKP mitingine katılımın alanda ‘çok yoğun’ olarak gerçekleştiği kabul edilirse ‘Kalabalık Yoğunluğunun Belirlenmesi Yöntemi’ne göre söz konusu alana en fazla 300 bin kişi sığabilir. Yani AKP mitingi, ayrılan alan itibariyle en fazla 300 bin kişinin katılımıyla gerçekleşmiş olabilir.


https://www.birgun.net/haberdetay/akpyeistanbulhusranikatilim300bindekaldi219880.html
Soylu'nun izleri siliniyor: Emniyet'te büyük tasfiyeye tam gaz devam! Sedat Peker detayı35 izlenme
Vergi, ceza ve harçlara yüzde 36,20 zam!54 izlenme
İktidarın insan haklarıyla mücadelesi: Din hizmetlerine 80 milyar, insan haklarına 474 bin lira bütçe!33 izlenme
40 kişinin öldüğü Sami Bey Apartmanı davası: Müteahhit depremden sonraki gün yurt dışına kaçmış21 izlenme
45 binden fazla insan öldü 1 kişi bile istifa etmedi, 36 kişi tren kazasında öldü Yunanistan Ulaştırma Bakanı istifa etti53 izlenme
Geçen hafta kıyafet, bu hafta tatil! Diyanet "Dinimizde asla yeri yok" dedi13 izlenme
Depremin ilk iki gününde iki millet bahçesi ihalesi!33 izlenme
Erdoğan'ı üzecek anket24 izlenme
Boş market arabasını TL ile değil Euro ile doldurdu! Erdoğan 'Avrupa ve ABD'de raflar boş Türkiye'de dolu' demişti
Kuyumcularda altın kalmadı: Dükkânların önü ana baba günü
Acı haberi bakanlık duyurdu! İdlib'de bir asker şehit oldu...
AKP'liler sokak röportajı sırasında önce 'Ülkede cahiller bolsa o ülkede din tüccarlığı yapılır' diyen gence, ardından muhabire saldırdı!