Yeterince hazır olmadığı için Türkiye’nin cennet ormanlarının yok olmasına neden olmakla suçlanan Orman Bakanlığı’nın, maden izni verdiği ormanların talan edilmesine de göz yumduğu ortaya çıktı.
Sayıştay’ın Orman Genel Müdürlüğü 2020 yılı raporunda maden sahalarında izinsiz yapılar yapıldığı ve izin amacı dışında kullanımlar olduğu tespit edildi.
Sayıştay tarafından hazırlanan raporda şu tespitler yapıldı:

KONTROL YAPILMIYOR
MADEN SAHASI REHABİLİTASYONU YAPILMIYOR
Sayıştay raporunda, maden sahalarında rehabilitasyon çalışmalarının da yapılmadığı kaydedili. Raporda şu ifadelere yer verildi: “Orman Genel Müdürlüğü faaliyet alanında yer alan 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 16'ncı maddesine göre izin verilen maden sahalarında yapılan denetimlerde, maden işletme sahalarının büyük bir çoğunluğunda rehabilite çalışmalarının yapılamadığı, bu sahaların verilen izinler doğrultusunda belli bir plan ve proje çerçevesinde işletilmesi ve çalıştırılması gerekirken, sahalarda düzensiz çalışmaların yapıldığı görülmüştür.”
EYLEM PLANI DA YOK
Sayıştay’ın 2020 raporunda, Orman Bakanlığı’nın ormanlık alanlar ve çevresinde yangın eylem planlarını da hazırlamadığını tespit etti. Raporda, Türkiye'deki toplam ormanlık alanın yüzde 60’ını birinci ve ikinci derece yangına hassas alanlar oluşturmasına karşılık, yangın eylem planlarının her yerleşim yeri için hazırlanmadığı ve yanan alanlar ile bu alanlarda yapılan çalışmaların tamamının coğrafi bilgi sistemi kapsamında izlenmediği belirtildi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/ormanbakanligi152madensahasindatalanagozyumdu6676289/
Bakan Koca açıkladı: 94.176 yeni vaka tespit edildi, 104.409 kişi sağlığına kavuşurken, 271 kişi hayatını kaybetti!75 izlenme
Şimşek'ten itiraf: "Maalesef enflasyon oldukça yüksek"44 izlenme
Erdoğan 23 Haziran öncesi söylem değiştirdi133 izlenme
Rıza Akpolat hakkında 'rüşvet istendiği' iddiasıyla tutuklama talebi24 izlenme
FETÖ'nün kritik ismini önce serbest bıraktılar şimdi yakalamaya çalışıyorlar!98 izlenme
Depremzedeye "Önceki evinde duşkabin mi vardı" diyen AKP'li isim yeniden aday51 izlenme
Tanju Özcan: "Bilirkişiler dosyadan el çektirildi"39 izlenme
AKP’li Kavakçı ‘İBB bursu’ yorumuna dava açtı!129 izlenme