Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) kamu kurumları için yaptığı işlerle sözleşmelerden doğan alacaklarını tahsil edemediği ortaya çıktı.
ABB'nin 2019 hesaplarını inceleyen Sayıştay'ın raporuna göre Hazine, Eryaman Stadı nedeniyle oluşan 385 milyon 352 bin lira borcu, belediye hesabına göndermedi.
Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; ABB, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talebi üzerine şehir hastanesinin yolunu yaptı, Maliye ve MİT'e spor tesislerini, Cumhurbaşkanlığı'na Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazilerini devretti.
Ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çok sayıda gayrimenkulü, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na da Eryaman Stadı'nı arsasıyla birlikte devretti. Bu işlerle Ankara Belediyesi 600 milyon 727 milyon lira değerinde bir yükümlülüğü yerine getirdi. Ancak Hazine'den belediyenin hesabına sadece 215 milyon 375 bin lira aktarıldı. Sayıştay, buna karşılık 385 milyon 352 bin liralık alacağın tahsil edilemediğini belirledi.
BORÇ YAVAŞ'A KALDI
Raporda, belediyenin Ankara Kalkınma Ajansı'na aktarması gereken payı da eksik aktardığı tespitini yaptı. Belediyenin 2017 yılı bütçesinde oluşan ajans payının 2019 yılında aktarılması gerektiğini belirten Sayıştay, ABB'nin 2017'de oluşan 6 milyar 5 milyon 553 bin liralık net tahsilatından kalkınma ajansına, 2019'da 29 milyon 679 bin lirayı aktarması gerektiğini, ancak aktarılan tutarın 1 milyon 269 bin lirada kaldığını belirledi. Sayıştay, geri kalan 28 milyon 409 bin liralık payın da kalkınma ajansına aktarılmasını istedi.
ÜCRETSİZ KARTLAR AMAÇ DIŞI KULLANILDI
Sayıştay, Ankara Belediyesi'nde çalışan memurların ücretsiz ulaşımı için kendilerine verilen toplu taşıma kartlarını yüzde 80 oranında başkalarına kullandırttıklarını ortaya çıkardı. Memurların toplu taşıma kartına her ay 90 binişlik ücretsiz hak yüklendiği belirtilen raporda “Biniş haklarından yalnızca 189 bin 16 lira değerindeki hakkın doğrudan kart sahibi tarafından kullanıldığı, geri kalan 983 bin 792 lira değerindeki hakkın ise amaca aykırı olarak, başka kişilere kullandırıldığı tespit edilmiştir” denildi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/sayistayortayacikardiborcmansuryavasakaldih58017.html
Avukatı Sedat Peker'in sağlık durumunu açıkladı65 izlenme
Mutfak tüpüne zam geldi!31 izlenme
İBB'den çarpıcı rapor: Erdoğan ve yurttaş arasında büyük uçurum!49 izlenme
CHP’nin YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu’ndan şüpheli seçim itirafı32 izlenme
Okullara ara verildi: Kur’an kursları ise yüz yüze eğitime başlıyor!67 izlenme
Yavuz Bingöl’ün dönüşümü: 'Baskıyla yönetemez'den 'Tillahına kadar Erdoğancıyım'a!145 izlenme
ODTÜ’lülerin tutuklanma gerekçelerinden biri yakalanarak gözaltına alınmalarıymış!179 izlenme
Spor Bakanlığı’nda gizli saklı ihalelerin önü açıldı!41 izlenme
Sedat Peker'in açıklamaları dünya basınında böyle yankı buldu
Afgan sığınmacı kendisini yemeğe davet eden anne ve kızını bıçakladı
Sektöründe Türkiye'nin açık ara en büyük şirketi 'eyvah eyvah' dedirtti!
Yeni af yasası ile 12 yıl ceza alan 9 ayda çıkacak: 'Cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, rüşvet' dahil