Madagaskar'da su ve elektrik kesintilerini protesto etmek için başlayan ve kısa sürede hükümet karşıtı eylemlere dönüşen protestolara ordunun elit birliğinden de destek gelmişti.
Bu gelişmeyi "darbe girişimi" olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina'nın ülkeden kaçtığı öne sürüldü. Fransız yayıncı RFI, Rajoline'nın dün bir Fransız askeri uçakla ülkeden kaçtığını bildirdi.
Cumhurbaşkanının önce bir helikopterle Madagaskar'ın doğu kıyısındaki SainteMarie Adası'na götürüldüğünü iddia eden RFI, liderin oradan da Fransız askeri uçağına bindiğini aktardı.

Yayın kuruluşu, Rajoelina'nın Mauritius üzerinden Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentine gitmiş olabileceğini belirtti.

Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynakların aktardığına göre Rajoelina'nın tahliyesi Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un talimatıyla gerçekleşti.
Öte yandan Macron yönetimi, Madagaskar'daki gelişmelere askeri müdahalede bulunmayacağını bildirmişti.
Meclisteki muhalefet milletvekilleri, Rajoelina'ya karşı azil sürecini başlatacaklarını duyurdu.
Madagaskar'da 2009'dan bu yana iktidarda olan girişimi ve eski DJ Rajoelina, ordu tarafından darbeyle indirilen Marc Ravalomanana'nın yerine gelmişti.

34 yaşında cumhurbaşkanı ilan edilen Rajoelina, Afrika'nın en genç lideri unvanını kazanmıştı.
Eski bir DJ olan Rajoelina, siyasete girmeden önce pek çok işletmeye sahipti. 2007'de başkent Antananarivo'nun belediye başkanı seçilmişti.
Z kuşağına destek çıkan ordunun elit CAPSAT birliği, 2009'daki darbede Rajoelina'nın iktidara gelmesinde belirleyici rol oynamıştı.
Ancak şimdi aynı birlik dün yayınladıkları açıklamada "Artık kara, hava ve deniz kuvvetlerinin hepsi emirleri CAPSAT'tan alacak" açıklamasını yaptı.
Cumartesi günkü bir başka açıklamalarında ise "Yalaka olup çıktık. Halkı korumamız gerekirken yasadışı emirleri uyguluyoruz. Üstlerinizin emirlerini yerine getirmeyin. Yoldaşlarınızı vurmanızı söyleyenlere silahlarınızı doğrultun çünkü biz öldüğümüzde ailelerimize onlar bakmayacak" dedi.
NEFES
AKP’li belediyenin yönettiği ilçede ucuz yemek kuyruğu50 izlenme
Sinem Dedetaş'tan İBB adaylığına yeşil ışık: "Siyasette 24 saat uzun bir süre"34 izlenme
İlhan İrem’in vasiyetini eşi Hansu İrem açıkladı147 izlenme
Paris Belediye Başkanı’ndan 31 Mart’ta tebrik mesajı!142 izlenme
İliç’te bir madencinin daha cansız bedenine ulaşıldı!22 izlenme
Üniversitenin işçi alım kurasında büyük şüphe: Aynı isim iki kere çekildi!44 izlenme
‘Suç oranlarındaki artış incelensin’ önerisine AKP ve MHP’den ret21 izlenme
Atatürk Havalimanı'nda yeniden yıkım başladı!26 izlenme
CHP kanun teklifi verdi: 'Emeklilerin sağlık ve ilaç masrafları ücretsiz olsun'
Zorunlu trafik sigortasına büyük zam: Primler 290 bin TL'ye dayandı!
AKP'li vatandaştan iktidara HDP ile görüşme isyanı! 'HDP hani teröristti? Bir daha AKP'ye oy vermeyeceğiz!'
Oğuzhan Uğur'dan tehditlere, saldırılara ve kara propagandaya yanıt: "Beni zaten korkutamazlar. Ben yıllarca Silivri’ye gitmiş gelmiş adamım. Ayrıca çoluğum yok çocuğum yok, gider yatarım"