Dolar güne yükselişle başladı ve dolar hakkında detaylar merakla araştırılıyor. TCMB ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti yüzde 19,25 oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AVM’ler ile gayrimenkullerde dövizle kiralama ve satışın önüne geçmek için gerekli adımları en kısa sürede atacaklarını söyledi.
Moody’s, Türkiye’nin ardından banka ve şirketlerin de kredi notlarını aşağı çekti.
Bank of America Merrill Lynch, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden gelecekteki ticari ilişkilere yönelik bir anlaşma olmadan ayrılması halinde global merkez bankalarının rezervlerinde tuttukları İngiliz Sterlini’nin bir kısmını satabileceklerini bildirdi.
Fed’in 31 Temmuz1 Ağustos tarihlerindeki FOMC toplantıları sırasında gerçekleştirilen iskonto faizi toplantısının dün yayınlanan tutanakları, 12 bölgesel Fed’den ikisinin faiz artırımı istediklerini ortaya koydu.
AA’nın haberine göre; ABD’de dün açıklanan dış ticaret açığının 72,2 milyar dolarla beklentileri aşmasının ardından pay piyasalarında yatay bir seyir izlenirken, dolar endeksi 94,4 ile yaklaşık bir ayın en düşük seviyesini gördü. Dow Jones endeksi yüzde 0,06, S&P 500 endeksi yüzde 0,03 ve Nasdaq endeksi de yüzde 0,15 değer kazandı. Analistler, bugün yılın 2’nci çeyreğine ilişkin büyüme verilerinin takip edileceğini belirterek, dün pay piyasalarında etkisini artıran kar satışlarının devam etmeyeceğini, endekslerin yönü üzerinde etkili olacağını ifade etti.
Avrupa tarafında Brexit endişeleri piyasaların gündemini meşgul etmeye devam ediyor. İngiltere’nin Brexit Bakanı Dominic Raab’ın Brüksel’de yapacağı görüşmelerin takip edileceğini dile getiren analistler, dün açıklanan Sentix Avro Bölgesi Dağılma Endeksi’nin, İtalya, Yunanistan ve Brexit'e ilişkin endişeler nedeniyle 9,86 puana çıktığına dikkati çekti. Dün avro/dolar paritesi 1,1733 ile 31 Temmuz’dan bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından 1,1680 seviyesinde dengelendi. Almanya’da DAX endeksi yüzde 0,09 değer kaybederken, Fransa’da CAC 40 endeksi yüzde 0,11 ve İngiltere’de FTSE 100 endeksi de yüzde 0,52 yükseliş kaydetti.
FOREKS
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/dolartlnekadaroldu290820182597285/
TSK'dan ihraç edilen teğmenleri işe almıştı, Mansur Yavaş'tan ilk açıklama: "Seyretmemiz beklenemez!"34 izlenme
'AKP, FETÖ'cü şirkete milyonlarca dolar verdi'319 izlenme
AK Parti'nin İstanbul adayı kim olacak? Erdoğan bahsi geçen 5 isimle yüz yüze görüşecek29 izlenme
Narin’in TikTok fırsatçıları! Mezarda takipçi kasıyorlar29 izlenme
TCDD'de isyan ettiren "kadın" yasağı!568 izlenme
Basın İlan Kurumu'nun kestiği cezaların yüzde 88’i muhalif gazetelere!68 izlenme
Mezarlık skandalındaki kadınların kim oldukları ortaya çıktı30 izlenme
Hollandalı seçmen neden aşırı sağa oy verdi?29 izlenme
Mahkeme ilanında büyük skandal! Harf devrimini hiçe saydılar!
İBB operasyonlarında yeni dalga: 53 kişi hakkında gözaltı kararı
Ermenilerle yaşanan çatışmada şehit olan Azerbaycan askerinin son vasiyeti: “Şehit olursam devletin vereceği 11 bin manata ile köyümün yollarını asfaltlayın”
Adalet Bakanı Tunç: “Yargıtaylar arasında üstünlük ve tabiiyet ilişkisi yoktur”