Milli Eğitim Bakanlığı'nın Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) bağlı Ülkü Ocakları ile protokol imzaladığı ortaya çıktı.
Protokolün 31 Aralık 2024'te imzalanarak yürürlüğe girdiği öğrenildi.
Gazeteci İsmail Saymaz, protokolü sosyal medya platformu X üzerinden paylaştı.
MEB'e bağlı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Ülkü Ocakları arasında imzalanan protokole göre genel, mesleki ve teknik kurslar düzenlenecek.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Kendirci imzalı protokol, İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığına, Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanlığına ve Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'na gönderildi.
Altı sayfalık protokolü ayrıca Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü de imzaladı.
Türkiye'nin 81 ilinde faaliyet gösteren Hayat Boyu Öğrenme kursları, imkanı olmayan, yaşı ve ekonomik durumu nedeniyle meslek edinememiş kişilere mesleki eğitim veren kurslar olarak biliniyor.
Halktvcom.tr'nin aktardığına göre imzalanan protokolün ardından illere de yazı gönderilmeye başlandı.
Bursa Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ülkücü Ocakları ile işbirliği içene girildiğine dair gerekli yerlere yazı gönderdi.
Söz konusu yazıda şu ifadeler yer aldı:
"Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı arasında yaygın eğitim faaliyetleri kapsamında genel, mesleki ve teknik kurslar düzenlemesi amacıyla hazırlanan Protokolün 31 Aralık 2024 tarihinde imzalanan yürürlüğe girdiğine ilişkin ilgili yazı örneği ve eki ilişikte gönderilmiştir"
MEB, 2021 yılında da Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yer aldığı “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) protokolüne imza atmıştı.
Öğrencilerin Diyanet’e tesliminin önünü açan proje kapsamında Eskişehir ve İzmir'de yer alan 842 okula, “Manevi danışman” adı altında imam, müezzin ve vaiz gibi din hizmetlerinde çalışan kişilerin atanmıştı.
BirGün
Erdoğan yandaş vakıfları savundu: İtibar suikastları düzenleniyor92 izlenme
Seçimi ceketle kaybeden adam! Fakıbaba'nın AKP'den istifası 2009 seçimlerini hatırlattı40 izlenme
Ünlü ekonomist doların önümüzdeki hafta ne kadar olacağını açıkladı77 izlenme
Türkiye'deki Antep fıstığı 'zehir' saçıyor! İzin verilen limitin 5 katı çıktı, Yunanistan sınırdan geri gönderdi48 izlenme
AKP’den aday olmadılar, işten atıldılar!145 izlenme
'Nerede hata yaptık' diyen CNN Türk muhabiri, sorduğuna bin pişman oldu!92 izlenme
CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına silahlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı!56 izlenme
Aile ekmek derdinde, Bakanlık TOGG derdinde! 3 çocuk şartı da var40 izlenme
Bir anket de Konsensus’tan: 'Erdoğan ilk turda seçilemiyor'
Bonbon şeker, lokum, diş fırçası... İBB vatandaşa 50 milyon liralık hediye dağıtıyor!
Polis, Cem Garipoğlu’nun mezarında güvenlik amacıyla nöbet tutuyor
İttifakta neler oluyor? Akşener'in sözleri CHP'de başörtüsü konusundaki konuşmaları sonrası kafa karıştırdı.