Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerin ardından, 11 kentte binlerce vatandaş hayatını kaybetti, on binlercesi de evinden oldu. 15 Mart 2023'te Afet Yeniden İmar Fonu’nun Kurulması Hakkında Kanun TBMM’den geçerken, kanunun yönetmeliği ise 10 ay sonra Resmi Gazete’de yayımlandı. Gecikmeli olarak yayımlanan yönetmeliğin ardından fona hiç kaynak aktarılmadığı ortaya çıktı.
![]()
Birgün'den Havva Gümüşkaya'nın haberine göre, fon ile Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgeler başta olmak üzere afet bölgelerine yeniden imar ve inşa projelerinin planlı bir şekilde ve kurumların eş güdümü içinde finanse edilmesi planlanıyordu.
Yasada, fonun kaynaklarının yurt içi ve yurt dışı kaynaklı her nevi nakdî bağış, yardım, hibe ve kredilerden, bütçeye bu amaçla konulacak ödenekten, sermaye ve para piyasalarından sağlanan finansman ve kaynaklardan oluşması planlanıyordu ancak veriler bu planların lafta kaldığını ortaya koydu.
![]()
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın verilerinde, 31 Ekim itibarıyla Afet Yeniden İmar Fonu’na herhangi bir şekilde kaynak temini olmadığı ve fondan da herhangi bir aktarım yapılmadığı ortaya çıktı.
Kaynak: Birgün
Göcek Tüneli'ne zam geldi!128 izlenme
AB'den Türkiye'ye yeşil pasaport kısıtlaması geliyor8 izlenme
Erdoğan’a sert sözler söylemişti... Boksör Ünsal Arık bıçaklandı!252 izlenme
Z kuşağından iktidara Atatürk ve andımız tepkisi!83 izlenme
"2671 yılından geliyorum" sözleriyle genç adam, 14 Şubat 2023 için korkunç bir olayın haberini getirdi.46 izlenme
Meclis'teki taciz skandalında 3 şüpheli tutuklandı9 izlenme
Ekrem İmamoğlu'nun gözaltındaki ilk görüntüleri!44 izlenme
Bingöl'ü sağanak yağış vurdu, AKP’li Belediye Başkanı evini su basan aileye saldırdı!40 izlenme