Türkiye'nin turizm mirası Olimpos'u yok edecek plan!
Şube yönetimi, imar planının iptali için dava hazırlıklarına başladıklarını bildirdi. Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Ebru Manav, SİT derecesinin düşürülmesinin fırsata dönüştürülüp plan hazırlandığını, planın korumayı değil yapılaşmayı artıracağını söyledi.
TARİHİ MİRAS RİSKE GİRDİ
Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ‘Olimpos Antik Kenti 1,2 ve 3.derece Arkeolojik SİT Alanına İlişkin Milli Park sınırları dışında kalan, 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni; 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planları' 12 Mart'ta Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı.
Manav, asıl olarak kaçak yapıların yasallaştırılması amacıyla hazırlanan planın bölgede yapılaşma talebini daha da artıracağı ve tarihi mirasın gelecek nesillere aktarılmasının riske gireceği tespitini yaptı.
EKOLOJİK TURİZM ADI ALTINDA YAPILAŞMA
Başkan Manav, alanın bütüncül bir anlayışla korunması gerektiğine işaret ederken, şu tespit ve uyarılarda bulundu:
*Planlama kararıyla mevcut yapıların yasallaşmasına imkan veren planlama kararları aynı zamanda hiç yapılaşmamış şu an üzerinde portakal bahçeleri olan parselleri de ekolojik turizm adı altında yapılaşmaya teşvik etmektedir.
*Olimpos Koruma Amaçlı İmar Planından korumadan ziyade kullanıma ilişkin planlama kararları geliştirildiğini görmekteyiz.
http://www.krttv.com.tr/gundem/olimposuyokedecekplanh36444.html
Fatih Altaylı’dan 'Başımızın üstünde yerleri var' diyen Erdoğan’ı kızdıracak Suriyeliler yorumu24 izlenme
İzmir'in en köklü lisesinin öğrencileri "badeci şeyh"in müridine emanet!32 izlenme
Kıbrıs Harekâtı'nda kullanılan geminin üzerindeki 128 ibaresini sildiler!52 izlenme
Erdoğan'dan ailesine, AKP'li yöneticilere ve cemaatlere 'vergi muafiyeti' kıyağı!75 izlenme
Dönemin başbakanı Binali Yıldırım'ın başdanışmanı yüzde 400 kâr etmiş!31 izlenme
Tevfik Göksu'nun silinmiş dosyası!231 izlenme
Türkiye 'nin kararlı duruşu meyvelerini veriyor! NATO'ya katılmak isteyen İsveç teröre karşı ilk somut adımı attı26 izlenme
McKinsey sözleşme fesih bedelini Albayrak ödesin!143 izlenme
Türkiye'deki ''Eğitim Sistemi'' ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi !
Küçük beyinlere şeriatı aşılıyorlar ! 'Sultanımız, efendi hazretlerimiz buyuruyor ki, bu vatanı muhafaza etmek isteyen şeriatı muhafaza etsin'
Başakşehir'de kadın sürücüye saldıran trafik magandası hakkında karar!
CHP'li belediyeden 2 milyon liralık dev tasarruf!