ABD Adalet bakanlığı, FBI ve ABD Gizli Servisi gibi geniş bir grubun dahil olduğu görev gücü kurarak ABD’nin Rus iş insanlarına dönük yaptırımlarını sıkılaştırmaya çalışıyor.
Sözcü'de yer alan habere göre Adalet Bakanlığı, ABD’nin finansal yaptırımlarına tâbi Rus oligarklara hizmet veren bankaları, kripto para borsalarını ve diğer finans kurumlarını hedef alacağını açıkladı.
Bakanlık ayrıca geçtiğimiz hafta Rus mal varlıklarına el koymak için Joe Biden tarafından kurulan “KleptoCapture” görev gücü ile ilgili de bilgilendirmelerde bulundu.
Cuma günü kıdemli bir Adalet Bakanlığı yetkilisi konu ile ilgili açıklamasında, görev gücünün yalnızca yaptırım altında bulunanlara bilerek yardım edenlerle ilgilenmeyeceğini ve daha geniş bir bakış açısına sahip olacağını söyledi.
Yetkili, “kara para aklamaya ilişkin prosedürleri yerine getirmekte başarısız olan ve Rus oligarkların para taşımasına izin veren kripto para borsaları da da bu soruşturmanın ilgi odağı olacak” dedi.
Bir kripto araştırma grubu olan Chainalysis’in verilerine göre, Rus rublesi ile tether ve bitcoin alışverişi Ukrayna işgalinin başlamasından bu yana artış gösterdi ve mart ayının başında ikiye katlandı.
Adalet Bakanlığı’nın bildirdiğine göre, yeni kurulan görev gücü, kripto borsalarının yanında yaptırım uygulanan kişilere yardım eden muhasebecileri ve avukatları da hedef alacak.
Ukrayna işgalinin başlamasından bu yana ABD, büyük Rus bankalarına, belirli kişilere ve ülkenin merkez bankasına yaptırımlar uygulamıştı. Bu liste daha da büyüyebilir.
Yaptırım uygulanan kişiler arasında milyarder Alisher Usmanov ve Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov’un da bulunduğu bazı Rus seçkinlerin aile üyeleri de dahil olmak üzere pek çok kişi bulunuyor.
İşçileri azarlayan ve tehdit eden 'Eti Krom'un patronunun yeni kaydı çıktı: "Burası özel bir yer. Haber vermeden eylem yapmak suç"27 izlenme
Vatandaşlar fiyatlara tepkili: "Bunlar bizi bitirdi sıfıra vurduk, çaresiziz"39 izlenme
İBB'de AKP dönemine ait bir skandal daha ortaya çıktı!160 izlenme
7.837 yerli kepenk indirdi, yabancı 8.661 şirket kurdu!106 izlenme
Asiye'nin ailesi hakkında suç duyurusu!54 izlenme
‘Gri pasaport’ skandalıyla gündeme gelmişlerdi, Erdoğan ödül verdi!44 izlenme
Bakan Şimşek'ten 'İngiltere' haberine tepki: 'Batmanlı hemşerimle Londra'da ziyaretime gelmiş kişiyi tanımıyorum'19 izlenme
Sarıyer Belediyesi 34 yıllık çirkinlik abidesi 27 katlı binayı yıkıma başladı27 izlenme
Skandal liste! Öldürülecek hayvanlar ve ücretleri açıklandı!
Kayyum üstünü örtmüştü: AKP, cinsel saldırıya uğrayan kadının üyeliğini düşürdü
Kılıçdaroğlu'ndan iktidara adil yönetim dersi: "Hiçbir ailenin ne elektriği ne suyu ne doğal gazı asla kesilmeyecek"
Rusya 'ABD ve Avrupa'dan Ukrayna'ya gönderilen silahlar "Kalibre" füzeleri ile vuruldu!'