Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasının ardından temizlik personelinin yetersizliği nedeniyle ortaya çıkan soruna ilişkin yerel yönetimler de harekete geçmişti. Şişli Belediye Meclisi kararıyla ‘Okul Temizlik Şefliği’, talep edilmesi halinde ilçedeki tüm okullara temizlik hizmeti verecekti. Şişli Belediyesi 27 Eylül'den itibaren tüm okullara temizlik ve hijyen malzemesi de sağlamaya başladı.
Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Şişli'deki tüm okullarımıza, Temizlik Şefliğimizden talep edilmesi durumunda temizlik hizmeti desteği sağlamaya hazırız. Yine Şişli’deki tüm okullarımıza bugünden itibaren, temizlik malzemesi desteği de sağlamaya başladık” demişti.

İstanbul Valisi Davut Gül ise, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. "Bir kamu yöneticisi olarak görev yaptığım süre içerisinde siyasi tartışmalara girmemeye azami özen gösterdim göstermekteyim. Ancak Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın “Devlet yetmiyor, kurumlar çöktü, izin versinler okulları temizleyeceğiz” şeklindeki açıklamaları, siyasi polemikten ziyade devletimizi ve devletimizin kurumlarını acz içinde gösterme amacı taşıdığını değerlendirdiğim için bu açıklamayı yapma gereği hissettim" diyen Gül, şunları söyledi:
"İstanbul’umuzda toplam 3.963 ilk ve orta dereceli okul bulunuyor. Bu okullarımızda çeşitli statülerde toplam 18.465 temizlik personeli görev yapmaktadır. Bu personelin tüm özlük hakları, kamu kaynaklarından karşılanmaktadır. Temizlik yapmak istiyorlarsa, pislikten geçilmeyen arka sokaklardan başlayabilirler. Çok paraları varsa, yıllardır ödemedikleri borçlarını ödeyebilirler. Kendi asli işlerini yaptıktan sonra diğer kamu hizmetlerine ya da öğrencilerimize destek vermek isterlerse bir protokol dahilinde tamamına destek de olabilirler."

Vali Gül'ün, Şahan'ın belediyecilik anlayışını da hedef alan açıklamasına yanıt da sosyal medya üzerinden geldi. Okul temizliği yapan velilerin fotoğrafını paylaşan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, şu ifadeleri kullandı:
"Sizden takdir beklerken sitem duymak bizi üzdü. Ben de seçilmiş bir kamu yöneticisi olarak belirtmek isterim ki, milli eğitimimiz de belediyelerimiz de devletin kurumlarıdır. Hepimizin amacı evlatlarımızın sağlıklı bir ortamda eğitim görmelerini sağlamaktır. Sizi bilgilendirmemiş olabilirler fakat bu fotoğraf, Şişli’de velilerin temizlik yaptığı bir okuldan… Biz kamu hizmetinin nasıl verildiğini görmek için yurttaşımıza bakıyoruz. Yurttaş, devletin aynasıdır. Bu fotoğrafla gördüğümüz ise okulu temizlemek zorunda kalan velilerdir."
Tartışma üzerine CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik sosyal medya hesabından İstanbul Valisi Davut Gül'e cevap vergi. Yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanıldı:
"Sayın Vali.
Kamu kurumları birbirinin rakibi değildir. Bu tartışmaların yeri sosyal medya, öznesi de valiler olmamalıdır.
CHP'li bir belediye, okulları temizlediğinde ancak bundan mutlu olmak gerekir. Bir teşekkürü geçtik, niye okulları temizliyorsunuz, neden çocuklara beslenme veriyorsunuz diye neredeyse suçlu ilan ediliyoruz.
Beslenme verdiğimiz çocuklar, başka ülkelerin çocuğu değil, bu memleketin çocukları. Temizlediğimiz okullar bu ülkenin okulları.
Salgın hastalıkları engellemek, evlatlarımızın sağlığını korumak ve güzel ortamlarda ders yapmasını sağlamaktan başka gayemiz yok.
Sayıları size ulaştıranların kim olduğunu bilmiyoruz, ancak bizdekiler farklı, doğru bilgilendirme yapayım:
Beslenme saati ile on binlerce çocuğa destek sağlıyoruz. Her ay yüz bin haneye süt ulaştırıyoruz.
Sadece İBB eli ile yüz bin üniversite öğrencisine burs veriyoruz.
Yüzlerce okulun temizliğini belediyelerimiz eliyle yapıyoruz.
Yönetimde olduğumuz ilçelerde okulların hemen hemen tamamının bakım ve onarım işlerini belediyelerimiz yapıyor.
Biz bu çalışmaları halkımızın faydasına yapıyoruz. Halkın parasını, halk için, evlatlarımız için kullanıyoruz.
Ancak yine hatırlatayım, bu konuların yeri sosyal medya olmamalı, İstanbul Valisi siyasi tartışmalara girmemeli. Hele bir siyasi parti diliyle hiç yorum yapmamalı!
Dilerseniz size detaylı olarak çalışmalarımızı yüz yüze anlatabiliriz."


Özel iletişim vergisine rekor zam!28 izlenme
Devlet kesesinden 20 ayda 30 ülke! Gezen Bakan şimdi de Almanya’da45 izlenme
TBMM'ye "baba kontenjanından" jet atama!1319 izlenme
CHP'den 'Asgari ücretle ay sonu nasıl gelir?' videosu: "Yanıtı bilgisayar oyununda"15 izlenme
'6 yaşındaki çocuk evlenebilir' diyen gerici Boğaziçi Üniversitesi'nde konuşacak20 izlenme
Türkiye vergileri kaldırmıştı: ABD ile ithalat arttı ihracat azaldı16 izlenme
11 ili yıkan deprem felaketinde 23’üncü gün! 44 bin 374 can kaybı37 izlenme
Sedat Peker'den Cem Uzan hamlesi! AKP hakkındaki şok iddiayı paylaştı428 izlenme
ABD’de tutuklama kararı verilen Zafer Çağlayan ilk kez konuştu!
CHP'li Cankurtaran: Gezi terör eylemi değil...
'Tıp ve hemşirelik öğrencileri karşı cinsten hastaya bakmak istemiyor'
Türkiye Fırıncılar Derneği Başkanı Balcı Önümüzdeki iki ayda ekmek zam olmayacağını açıkladı.