Rize’deki TOBB Fen Lisesi öğrenci yurdunda, fiili bir haremselamlık uygulaması dayatılmaya başlandı.
KIZ VE ERKEK ÖĞRENCİLERE YAN YANA GELME YASAĞI
Okulla aynı yerleşke içerisinde bulunan yurtlarda kalan kız ve erkek öğrencilere, 20.30’dan sonra aynı anda bahçeye çıkma izni verilmiyor.
Sol’un haberine göre; Ramazan nedeniyle yemek saatinin iftar saatine ertelendiği okulda, öğrencilerin 21.00’e kadar bahçede dolaşmalarına, kamelyalarda ve banklarda oturmalarına, kantinden alışveriş etmelerine ve sosyal faaliyetlerde bulunmalarına izin verildi.
Ancak bu faaliyetleri kız ve erkek öğrenciler aynı anda yapamıyor. Okul yönetimi, kız ve erkek öğrencilerin aynı anda bahçede bulunmalarına izin vermiyor. Okuldaki bu fiili haremselamlık uygulamasına öğrenciler tepki gösterdi.
EĞİTİM KARMA BAHÇE AYRI
Eğitimin karma yapıldığı okulun yurdunda, kız ve erkek öğrencilerin bahçede aynı anda zaman geçirmelerine izin verilmediğini söyleye öğrenciler, bu dayatmayı tuhaf bulduklarını ifade ettiler.
Türkiye’de eğitim sisteminin dinsel referanslarla donatılmasından yakınan öğrenciler, “Kentimizin en önemli okullarından olan TOBB Fen Lisesi’nin yurdunda böyle bir uygulama çağdışıdır, sona erdirilmesini istiyoruz” dediler.
https://www.abcgazetesi.com/okullardaharemlikselamlikuygulamasi13847
AKP'den vergide geri adım serisi33 izlenme
28 lirayı aşan benzinde bu kez indirime gidildi52 izlenme
AKP’nin memuru ‘işini biliyor’: Zimmete para geçirme tavan yaptı!291 izlenme
Sedef Kabaş'tan açıklama: 'IŞİD üyesi olmak mı, atasözü kullanmak mı suç?'54 izlenme
Sığınakları daire diye sattı!445 izlenme
İki İstanbul: Bir ilçe de kar fırtınası bir ilçede güneş58 izlenme
Dolar 24 TL’ye dayanınca AKP’li kadının sözleri akıllara geldi: "Erdoğan tekrar seçilmesin diye zam yapıyorlar"66 izlenme
Kahraman'dan Akşener'e davetiye ambargosu!435 izlenme
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın sözlerine jet yanıt! "Erdoğan terörist yakalama işini de bize havale etmiş, İBB'ye güveni için kendisine teşekkürler"
Benzin ve motorine savaş zammı: Düzenlemeye rağmen tabelaya yansıdı
Saray'a bir şok da liderler anketinden!
Rusya, 22 ton çileği daha geri çevirdi! ‘Kaliforniya çiçek tripsi bulundu’