IMF’nin Türkiye masası heyeti, kuruluş anlaşmasının dördüncü maddesi kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın davetiyle bir dizi görüşme yapmak için Eylül ayında Türkiye’ye gelerek işinsanları, bankacılar, meslek birlikleri ve siyasi parti temsilcileriyle görüş alışverişinde bulunmuştu.
İktisatçı gazeteci Uğur Gürses’in sitesindeki yazıya göre IMF yetkilileri, söz konusu genel müdür yardımcısına Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) ‘batık’ kredilerle ilgili düzenlemesini sorarak bu sorunun nasıl çözülebileceğine dair fikrini almak istedi.
BDDK banka bilançolarından Grup 5 kredilerin (batık krediler) silinmesine imkan tanıyan bir karar almıştı.
Bankacı o tarihte yüzde 4.5 olan ‘batık’ kredi oranının, hali hazırda yasal takibe düşmemiş krediler de dikkate alındığında çok daha yüksek bir yere gelme olasılığını dile getirerek sorunun görünenden daha büyük olabileceğine işaret etti. Toplantıda bulunan Hazine yetkilileri bu yorumu üst makamlara rapor etti.
Bankacı bir süre sonra genel müdürün odasına çağrılarak işine son verildi. Gerekçe olarak da ‘Ankara’dan bu şekilde istendiğinin’ söylendi.
Bayramın birinci günü motorine zam!70 izlenme
CHP'li Torun'dan Soylu'ya çarpıcı yanıt: "Yavuz hırsız misali ev sahibini bastırmaya çalışıyor"33 izlenme
Sedat Peker'den 'Soylu' tepkisi: "Eğer suç işlediysem bunları senin beni koruman sayesinde işledim"1633 izlenme
Özgür Özel'in A Takımı belli oldu: Dikkat çeken 'Kılıçdaroğlu' detayı31 izlenme
Santa Maria Kilisesi saldırganlarının görüntüleri ortaya çıktı41 izlenme
500 kişilik itfaiye kadrosuna binlerce başvuru179 izlenme
Depremzedelerin battaniyeleri işportaya düştü!81 izlenme
Erdoğan'ın koruma filosu israfı! '4 skorsky, 4 helikopter, 2 hücum botu, 1 savaş gemisi, yüzlerce polis ve asker!'53 izlenme
AKP’li belediye esnafa destek istedi, ihaleyi zincir markete verdi!
Fahrettin Altun'dan Joe Biden itirafı! "Biliyorduk"
Milyonlar işsiz geziyor AKP'liler ise 2'şer 3'er maaş alıyor! “Bakan yardımcılarına bol keseden maaş veriliyor”
Ekrem İmamoğlu: Bu konuda çok netiz, hiç pişman değilim