Akademisyen Zeliha Gizem Sayın, Kadir Has Üniversitesi’nde bir grup öğrenciyi, ayakkabılarını dolaba koymaları konusunda uyardı, ibadethanenin hristiyanlar tarafından da kullanılabileceğini söyledi. Bunun üzerine başlayan tartışma büyüdü.
Çekilen görüntülerin ardından akademisyen Sayın, iktidar medyası ve bazı vakıfların hedefi oldu. TÜGVA üniversite önünde eylem yaptı. Bu hareketin dine karşı yapıldığı öne sürüldü, yayınlanan bildiride “Müslüman Türkiye Cumhuriyet” ifadesi kullanıldı.
TÜGVA’lılar okulun önünde tekbir getirirken, üniversite öğrencileri de hocalarına sahip çıkarak “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları attılar. Okulun önünde iki grubun karşı karşıya gelmesini güvenlik görevlileri engelledi.
Olayla ilgili akademisyen Zeliha Gizem Sayın hakkında soruşturma açıldığını KRT duyurmuştu. Sayın, emniyet tarafından ifadeye çağrıldı.
TÜGVA'LILAR YÖNETİM TARAFINDAN AĞIRLANDI
Eylem sırasında okulda yaşananlarla ilgili yeni bir görüntü paylaşıldı. Yeni görüntüyle okul yönetiminden genel sekreter ve öğrenci dekanının TÜGVA’lıları senato odasında ağırladığı ortaya çıktı. Üniversite öğrencileri dışarıda hocaları Sayın’a destek eylemi yaparken, bu görüşmenin yapılması tepki çekti.
EğitimSen de akademisyen Sayın’a destek veren bir açıklama paylaştı. Açıklamada “üyemize yönelik yalan ve iftiralarla gerçekleştirilen saldırıyı kınıyoruz, arkadaşımızın sonuna kadar yanındayız" denildi. Barış akademisyenleri de akademisyen Sayın’a destek paylaşımı yaptılar.
FOTOĞRAFTA AYAKKABILIK DETAYI
Tartışmanın yaşandığı oda herkesin kullanabileceği bir ibadethane. Temel itiraz da ayakkabıların içerideki ayakkabılığa konması şeklindeydi. TÜGVA’lıların odada çektirdiği fotoğrafta arkalarında ayakkabılık da görüldü.

Konunun gündeme gelmesinin ardından sosyal medyada okulun hemen yanındaki camiler paylaşıldı. Bilerek bir provokasyon yapıldığı dile getirildi.
KRT
Balıkesir depremindeki panik anları kamerada!179 izlenme
Savcılık duyurdu: Kanadalı firma yetkilisi de gözaltında36 izlenme
Sedat Peker: Hani ben ajandım?54 izlenme
Kayseri'deki Cumhuriyet Bayramı töreninde 78 ton ağırlıktaki A-400 uçağını 90 derece yan yatıran pilot gündeme oturdu34 izlenme
Elinizdeki faturayı hiç böyle okumadınız!140 izlenme
Elektrik faturası yüksek gelen AKP'li vatandaş Erdoğan'ın posterini beddualarla söktü attı !387 izlenme
Prof. Dr. Vedat Bulut: "Dağılma saatlerinde pazar yerlerine giderseniz, çöplükleri karıştıranları görürsünüz"41 izlenme
SGK Başuzmanı açıkladı: Bayram ikramiyesi bekleyen EYT'lilere kötü haber!92 izlenme