AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis’te yaptığı konuşmada “Bu ülkede AK Parti gelene kadar ‘kadın’ kelimesinin adı yoktu Türkiye’de” ifadelerini kullanmıştı. Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz Zengin’in bu ifadelerini eleştirerek sosyal medya hesabından 10 yıl önce Fransa’da yaşadığı bir anıyı anlattı.
Yavuz, Türkiye’nin kadınlara seçme ve seçilme hakkının Fransa’dan 10 yıl önce 1934 yılında verdiğini hatırlatarak “Paris’te 2000’de diplomatik bir yemekte AKP’li Özlem Zengin gibi bir kadın, TR’de kadın haklarının olmadığını söylemişti. FR’de kadınların seçme ve seçilme hakkını ne zaman aldığını sormuştum. Zavallı bilememişti. Ben, ‘Fransız kadınlarından 10 yıl önce’ deyince morarmıştı” ifadelerini kullandı.
AKP’li Özlem Zengin, Ahmet Yavuz’un “Özlem Zengin gibi bir kadın” ifadelerini kendi üzerine aldı. Zengin, Twitter’da yaptığı paylaşımda Yavuz’a “bir az beyinli”, “adi yalancı” diyerek hakaret etti. Ahmet Yavuz ise, AKP’li Zengin’in hakaretlerine “’Bir az beyinli’ ve ‘Adi yalancı’ ifadelerini bir sayın vekilin okuduğunu anlama ve kendini ifade etme seviyesinin bağlıyorum” diyerek karşılık verdi.
https://tele1.com.tr/okudugunuanlamayanakplivekilemekligeneralehakaretleryagdirdi181385/
CHP listelerinden Meclis'e giren milletvekilleri istifa etmeye başladı: "Kendi partimizle yemin edeceğiz"40 izlenme
Mart ayı işsizlik verileri!49 izlenme
CHP'den AKP'nin Büyükçekmece iddialarına madde madde yanıt115 izlenme
Katar'a 'altın yumurtlayan tavuğu' satmışlar! Kasada 16 milyar TL nakit var!75 izlenme
İsmailağa Cemaati’nin kaçak yapıları yasal hale getirildi!86 izlenme
‘Millete domuz yediriyorlar’922 izlenme
"İzin kullanmadım” demişti: Gökçek 647 gün izi yapmış118 izlenme
Pervin Ersoy eleştirileri sevmedi: Sosyal medyaya denetim istedi42 izlenme