Millet İttifakı üyesi Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan Türkiye Değişim Partisi 14 Mayıs'ta düzenlenen milletvekili seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listelerinden aday göstermiş ve CHP, ittifak üyesi partilerin toplamda 40 milletvekili çıkarmasını sağlamıştı.
CHP listelerinden Gelecek Partisi adına Muğla Milletvekili seçilen Selçuk Özdağ, 10 milletvekili arkadaşıyla birlikte istifa dilekçelerini Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve TBMM'ye verdiklerini açıkladı.
Yemin törenine kendi partileri ile katılacaklarını ifade eden Özdağ, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
Bugün Gelecek Partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi'ne istifa dilekçelerimizi verdik, 10 milletvekili arkadaşımızla birlikte. Aynı şekilde TBMM'ye de dilekçelerimizi ilettik.
Yemin töreninde de kendi partimizle birlikte yemin edeceğiz.
Millet İttifakı çerçevesinde bir arada olmaya, millet iradesini ve sorunlarını meclise ve kamuoyuna yansıtmaya devam edeceğiz. Çünkü 10 ay sonra belediye başkanlığı seçimleri var ve buna hazırlanmamız gerekiyor.
Özeleştiri yapmak önemlidir ve her parti bunu yapmalıdır.
Eleştirilere de açığız. Neden kazanamadık, niçin kazanamadık? Seçim eşitlik temelinde gerçekleşmedi, adil bir seçim olmadı. Buna rağmen kazanabilir miydik?
Evet, kazanabilirdik.
Yeniçağ
AKP'li Taşkesenlioğlu'nun eski eşi Ünsal Ban tahliye edildi43 izlenme
Atatürk döneminde enflasyondan utanılırdı19 izlenme
O ihbar ekipleri harekete geçirdi: Dilan Polat'ın kayınpederinin villasının bahçesinde kazı yapıldı57 izlenme
Devlet engelliyor, halk sahip çıkıyor!331 izlenme
CHP Kulislerinde Çarpıcı İddia: Kılıçdaroğlu Özgür Özel'i mi İşaret Edecek?39 izlenme
Köprü ücretine ilişkin yeni gelişme: Zamlı ilk rakam dikkat çekti40 izlenme
Cemevi saldırısı davasında karar çıktı29 izlenme
İstanbul'da toplu ulaşıma zam45 izlenme
Reyhanlı’da köylüler, vaatlerini yerine getirmeyen AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Çüter’i kovdu !
AKP’nin kalesinde Binali Yıldırım’a vatandaşlardan tepki! 'Millet perişan, şu ekonomiye bir el atın. Vallahi millet perişan'
İstanbul'da Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu: 15 gündür un yok
Erdoğan talimat vermişti: SGK, CHP'li belediyelere haciz başlattı