Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ‘'ODTÜ'de yapılan ağaç katliamına göz yumduğu ve görevini kötüye kullandığı'' gerekçesi ile Rektör Kök hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. YÖK ise Kök hakkında işlem yapılmamasına karar verdi. Bu kararın yargıya taşınması üzerine Ankara 11. İdare Mahkemesi, Yüksek Öğretim Kurumu kararını iptal etti.
Kararı değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “ODTÜ'de binlerce ağaç bir gecede katledildi. 110 metre yol açıldı. Yüzlerce iş makinesi, kamyonlar, polis eşliğinde ODTÜ'yü ve kentimizi tahrip etti. ODTÜ'nün yeşil aksı parçalandı, KYK yurdu inşaatına direnen öğrencilere acımasızca saldırıldı. Kavaklıkta da ağaç katliamı yapıldı. Şimdi bu işlemlerden sorumlu görevden alınan eski Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Rektör Verşan Kök, yargı önünde hesap verecek'' dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/odturektoruyargilanacak5594837/
GSS'de borçlar silindi ama nasıl? 'Ölü' borca af, canlıya zam!21 izlenme
AKP döneminde satılan tesisler açıklandı, AKP’liler salonu terk etti!51 izlenme
Sayıştay raporları 99 Depremi’nden kayıp parayı ortaya çıkardı!219 izlenme
Devlet Malzeme Ofisi ihaleleri ‘istediğine’ vermekte kararlı!68 izlenme
'Erdoğan'ın Kefenli Askeriyiz' diyen Osmanlı Ocakları Başkanı dolandırıcılıktan tutuklandı29 izlenme
Bu skandal görüntülerin ardından, Uşak'ta sadece geçersiz oylar sayılacak !472 izlenme
Belediye meclisi üyesi AKP'den istifa etti: 'Hiçbir kararda bize danışılmıyor'45 izlenme
‘Faizsiz banka’ kandırılmış!120 izlenme
Erdoğan bir hafta sonra teğmenlere kılıcı çekti: "Siz bu kılıçları kime çekiyorsunuz. Çalışmamızı yapıyoruz, birkaç tane kendini bilmez temizlenecek"
H.K.G. davasında yeni ayrıntılar ortaya çıktı: Suçlama değişti, zamanaşımına uğradı
Zühtü Arslan dahi Sedat Peker'in ifşa ettiği isimlerin yargılanmamasına isyan etti!
Bolu'da ormanlık alana Araplar için '100 milyon dolara' yapılan şatolar elde kaldı !