MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin teröristbaşı Abdullah Öcalan'a yaptığı çağrıyla başlayan yeni 'Çözüm Süreci'nde gözler 15 Şubat'a çevrilmişti.
Ankara kulislerinde Öcalan'ın 15 Şubat'ta PKK'ya silah bırakma çağrısı yapacağı konuşuluyordu.
Geçtiğimiz yıl 23 Ekim'de İmralı'ya giden ve teröristbaşıyla 1 saat 40 dakika görüşen Ömer Öcalan, Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw'a dikkat çeken açıklamalar yaptı.
Ömer Öcalan, “Öcalan, ‘Bu mesele çözülürse yaşam kapısı herkese açılır, bu mesele çözülmezse Türkiye Anadolu’ya çekilir ve cehennemini yaşar. Ortadoğu’da yeni bir sistem kurabilecek olanlar Kürtlerdir ve kendileriyle birlikte diğer halkları kaldırabilirler’ dedi” ifadelerini kullandı.
Öcalan, tepkilere neden olan DEM Parti Eşbaşkanı Tülay Hatimoğullarını’nın “Gazze” açıklamasına gönderme yaparak “Türk medyası bu sözü çarpıttı. Ama Öcalan şunu söylemişti; Kürt meselesi çözülürse, Ortadoğu meselesi çözülürse, Ortadoğu’nun önü aydınlanır. Ama Kürt meselesi çözülmezse ve Ortadoğu meselesi çözülmezse, şimdi bir Gazze var, bu elli Gazze olur” dedi. Gazetecinin “Türkiye de dahil mi” sorusuna Öcalan “elbette” cevabını verdi.
Öcalan’ın kendisine “Türkiye kendini çözüm için hazırlamazsa, gelecekte Suriye, Irak, İran ve uluslararası güçlerin birçok planı var dedi. Buralarda devlet ilan edilmesi ihtimali de var” dediğini aktaran Ömer Öcalan, gazetecinin “Eğer Öcalan bir çağrı yaparsa, PKK ya da Kandil’in Öcalan’ın çağrısına uyacağına inanıyor musunuz” sorusuna şu cevabını verdi:
“Cevabı bende olmayabilir. Temelin hazırlanması gerekiyor. Güvenle herkesin heybesini boşaltması gerekiyor. Bu mesele çözülmezse bugün PKK’dir, KCK’dir, yarın başka bir şeyin ortaya çıkma ihtimali var.”
Sözcü
Yine İmam Hatip yine Atatürk skandalı !475 izlenme
Vatandaş ekonomik sıkıntı içinde yaşarken Ankara'daki lüks düğün konvoyu gündem oldu44 izlenme
Bunu da gördük: Marketlerde "olgun sebze" dönemi!41 izlenme
Eskişehir’de paralarını isteyen işçilerin yürüyüşüne müdahale: 30 gözaltı!163 izlenme
Seçimin 13 oy farkla bittiği ilçede AKP ve MHP’liler arasındaki arbedede silahlar çekildi104 izlenme
Erzurum’dan sonra Trabzon’da da CHP’lilere saldırı! "Geri durmayacağız"51 izlenme
İşte vatandaşın cebine yansıyan enflasyon!185 izlenme
Mahkeme, Adana Valiliği'nin Çukurova Rock Festivali'ne getirdiği yasak kararını durdurdu39 izlenme
Dar gelirlinin temel besiniydi, maalesef o da lüks oldu! Milletvekili acı gerçeği sesi titreyerek açıkladı
Narin Güran'ı arama çalışmaları 8. gününde... 1 şüpheli gözaltına alındı: 'Çember çok daraldı'
Kerem Kınık'ın kızının karıştığı kazada hayatını kaybeden çocuğun teyzesi: 'Bu davanın peşini bırakmayacağız'
Çanakkale'de yangın büyüdü; havalimanı ve kara yolu kapatıldı: Binlerce kişi tahliye edildi