Ankara’nın Çankaya ilçesinde bir markette çürümeye yüz tutmuş sebzelerin satılması CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut’un tepkisini çekti. Bulut, “İktidarın vatandaşına reva gördüğü hayat bu. Yüzleri bile kızarmıyor” dedi.
Bulut yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Türkiye yüzyılı diye hayal satanların vatandaşımıza reva gördükleri hayat bu. Bu fotoğraf Ankara’nın en lüks semtlerinden birinde çekildi. Zincir marketlerden biri çürümeye yüz tutmuş, çöpe atılacak biberleri paketleyip “olgun sebze” etiketiyle vatandaşa satıyor. Koltuklarında oturup, “ekonomi şöyle iyi, böyle iyi” diyenlerin, vatandaşa çürük sebze yedirenlerin yüzleri bile kızarmıyor.
DERİN YOKSULLUK
Kendileri birden fazla maaş alırken, emekliyi 10 bin TL maaşa mahkum edenlerin, sabahın kör ayazında ucuz ekmek kuyruklarında, ucuz et kuyruklarında bekletenlerin zerre yüzleri kızarmıyor. “Ekonomi şahlanıyor” dediklerine bakmayın, ülkede TÜİK’in makyajlı rakamlarını da aşan derin bir yoksulluk yaşanıyor.
YAZIK BU ÜLKENİN ONURLU VATANDAŞLARINA
Ankara’nın kalburüstü semtlerinde bile çürük sebze, olgun sebze diye satılıyorsa geri kalanların vay haline. Boş baklava, boş tost, boş gözleme, ikinci el kıyafet, ekonomik meyve derken olgun sebzeyi de gördük. Yazık bu ülkeye, yazık bu ülkenin onurlu vatandaşlarına.
Vatandaş ekmeği bile borçla yani kredi kartıyla alıyor. Veriler borçla yaşadığımızın kanıtı. Bankaların tüketicilerden zamanında tahsil edilemediği için icra takibine aldıkları bireysel kredi ve kredi kartı alacakları 51,7 milyar lira oldu. Batık tüketici kredilerinde yıl başından bu yana 6,3 milyar lira arttı.
Sözcü
Çok konuşulacak fotoğraf: Mehmet Ağar, Kılıçdaroğlu'nun HSK tercihi ve bir başsavcı aynı masada!12 izlenme
6.1'in vurduğu Balıkesir'de son durum: Artçı sarsıntılar sürüyor, sahra hastanesi kuruldu, yaz okulları tatil edildi27 izlenme
Selçuk Tepeli canlı yayında isyan etti! Şehir hastanelerindeki gerçeği açıkladı37 izlenme
Barış Pınarı Harekâtı'ndan acı haber: 1 askerimiz şehit110 izlenme
Fatih Altaylı Silivri'den korkuttu: "Bu olursa dolar bir ayda 70 liraya çıkar"14 izlenme
Anıtkabir’deki Erdoğan tezahüratı Cumhurbaşkanlığı sitesinden paylaşıldı, tepki yağdı!119 izlenme
Öğrencileri Kubilay'ın katilinin mezarına götüren müftü Çanakkale duasında Atatürk'ü 'unutmuş'36 izlenme
Olmayan doğum gününe 139 bin dolar göndermiş10 izlenme
İktidara yakın Sabah gazetesinin 'Agamemnon' yalanı elinde patladı!
‘Bilal’i alacaklar engelle’
Türkiye’nin ithalat fiyatlarında rekor artış!
MHP'li vekil Naci Şanlıtürk “Elimizde gücümüz olsa vallahi gider İsrail'e müdahale ederiz. Vallahi ederiz. Ama gücümüz yok” demişti