ABD merkezli New York Times (NYT) gazetesi Erdoğan’ın uluslararası gazetecilerle nadir yaptığı görüşmenin zamanlamasına dikkat çekti.
Erdoğan’ın bir Amerikan gazetesine en son 2012’de röportaj verdiğinin hatırlatıldığı haberde, “Erdoğan gazetecilerle tekrar edilen kritik İstanbul belediye başkanlığı seçimlerinden birkaç gün önce görüştü” ifadesi yer aldı.
NYT gazetesi okurlarına AKP’nin adayı Binali Yıldırım’ın 31 Mart seçimlerini kaybettiğini, kamuoyu yoklamalarının pazar günü tekrar edilecek seçimlerde bir kez daha kaybedeceğini gösterdiğini hatırlattı.
‘DEVLET ADAMI TUTUMU SERGİLEDİ’
New York Times, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anket sonuçlarını reddettiği ve pazar günü muhalefet kazansa bile sonuçları kabul edeceği yönündeki açıklamasını öne çıkarırken, toplantıda daha çok dış politikayla ilgili göründüğünü ve seçim tartışmak yerine G20 Zirvesi öncesi devlet adamı tutumu sergilediğini yazdı.
Basın bilgilendirme toplantısı sırasında Erdoğan’ın İstanbul seçimleri için partisinin adayı Binali Yıldırım’ı üstüne basa basa onayladığını belirten NYT, muhalefetin adayı Ekrem İmamoğlu’nun ise belediyenin gereksiz ve aşırı harcamalarına yönelik eleştirilerini ise reddettiğini aktardı.
NYT’ın kapsamlı haberinde İstanbul’un kaybının Haliç’teki işçi sınıfı semtinde büyüyen Erdoğan için şahsi bir darbe olacağı belirtilirken, İstanbul’un Erdoğan’ın hem ana üssü hem de siyasi güç ve prestijinin merkezi olduğuna vurgu yapıldı.
Carlotta Gall imzalı haberde, İstanbul’un kaybının, belediye ihalelerinden kâr sağlayan destekçilerinden gelen finansal kaynaklar kadar siyasi olarak da yıkıcı bir kayıp olacağı yorumunda bulunuldu.
https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/sondakikanyterdoganintoplantisiniokurlarinaboyleduyurdu5190056/
Müteahhitlere aktarılan para 20 milyar TL’yi geçti!85 izlenme
Erdoğan: Yakında insansız tank üretimi yapacağız281 izlenme
İmamoğlu veto etti, AKP vetoyu dinlemedi!99 izlenme
Erdoğan'ın son hamlesine dikkat çeken yorum: "Kesin kaybedeceğini biliyor"36 izlenme
İtirafçı olmaya zorlanan Fatih Keleş’i, adını cinayete karıştırmakla tehdit etmişler!14 izlenme
RTÜK 'Sürtük' hakaretini yok saydı!43 izlenme
Kaplan operasyonunda yeni gelişme: Ayhan Bora Kaplan'ın eşi de gözaltında!109 izlenme
Macaristan Başbakanı Orban: Parlamentomuz ilk fırsatta İsveç'in NATO üyeliğini onaylayacak26 izlenme
Ahmet Ercan'dan İstanbul için deprem temennisi: "Yarılıp kırılsın İstanbul Tekirdağ Yalova. Gönül ister ki 4 deprem daha olsun"
Yavuz Sultan Selim Köprüsü katmerli zarar yazıyor
Özgür Karabat'ın şoförüne itirafçı ol baskısı mı yapıldı? İBB Davası'nda o avukatın ziyareti zapta geçti
Miçotakis'in zor anları! Türkiye'yi hedef alırken ekrandaki görüntüler karşısında hayrete düştü.