ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın eski başkan Melih Gökçek ile ilgili hazırladığı Ahtapot adlı yolsuzluk şemasından Korkutata ailesi de çıktı. Osman Gökçek’e villa arsası tahsis eden Korkutata ailesi ile ilgili yeni bilgiler de açığa çıktı.
DAVA AÇILDI
Muhammet Furkan Korkutata ve Fuat Korkutata hakkında “İhaleye fesat karıştırma” suçundan dava açıldı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, iki kardeşin şirketi hakkında ihalelerden yasaklama kararı verdi. Bakanlık Balıkesir Altınoluk tesislerinde kullanılmak üzere prefabrike bina alımı ihalesinde iki adet prefabrike yapının önceden alınıp kullanıldığını, ihalenin ise göstermelik olarak yapıldığını belirledi.
İHALE YASAĞI
Bunun üzerine Fuat ve Furkan Korkutata hakkında iddianame düzenlenerek dava açıldı.
Ankara 78. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından bu konuda bilirkişi incelemesi yaptırıldı.
Hazırlanan rapora ihalenin yüklenicisi, MFK Turizm İnşaat Şirketi ortakları Furkan ve Fuat Korkutata’nın “İhalenin kurgulanması ve yürütülmesinde idare ile işbirliği içinde bulundukları düşünüldüğünden kusurlu oldukları” vurgulandı. Bakanlık da şirket hakkında ihale yasağı kararı aldı.

Korkutata ailesinin şirketlerinin Gökçek’in talimatıyla Ankaray ve Metro istasyonlarındaki 60 büfe, Göksupark’taki otopark ve 56 ticari işletme, Altınpark, Göksupark, Mogan ve Harikalar Diyarı’nda futbol, tenis, basketbol ve voleybol sahaları ve çay bahçelerinin işletmesini de ihalesiz aldığı belirlendi.
Sözcü
Suriyeli insan kaçakçısı "Altın gibi yol güzergâhı" dedi 100'den fazla kaçak göçmeni Türkiye'ye getirirken böyle paylaştı46 izlenme
İngiltere bir ay boyunca restoran hesaplarının yarısını ödeyecek94 izlenme
Paramız 18 yılda böyle pul oldu!114 izlenme
İstanbul’da risk grubundaki 121 bin kişi bir günde 313 bin kez toplu taşımayı kullandı!108 izlenme
AKP'de istifa depremi: Binlerce kişi partiden ayrıldı31 izlenme
Sıla bebeğin vücudunda tam 42 diş izi tespit edildi! Yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor37 izlenme
İmamoğlu eylemlerine katılan Zonguldak Belediye Başkanı ifadeye çağırıldı!30 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Türkiye’deki toplam vaka sayısı 141.475’e, vefat sayısı ise 3.894’e yükseldi!111 izlenme
İtibardan tasarruf etmeyerek batırmışlar: Millet açken bunlar 'Lale Devri' yaşamış!
Diyanet'ten skandal 'depremzede evlatlık' fetvası: 'Evlat edinenle evlenme engeli yok'
ABD'de Türkevi’nde düğün dernek, emekliye yok ödenek!
İmamoğlu'ndan Ataşehir'de 39'uncusu düzenlenecek olan "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" ilçe mitingine davet: "İstanbul tarih yazdı, yazmaya devam ediyor"