Yıllardır sürdüğü ekonomi politikalarının iflası koronavirüs salgınıyla tescillenen iktidar halkı salgın sürecinde katmerlenen geçim sıkıntısıyla baş başa bırakırken talan planlarını tam gaz sürdürüyor. Bilim insanlarının, İBB’nin ve toplumun geniş kesimlerinin karşı çıktığı Kanal İstanbul’un ihale hazırlığında son aşamaya gelindi. Temmuz ayı içerisinde imar planlarının askıya çıkmasının beklendiği bildirildi.
Hürriyet’te yer alan habere göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun ihalenin bu yılın ikinci yarısında yapılmak üzere, ilgili birimlerle hazırlık içinde olduğu ifade edildi.
Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün, 45 kilometre uzunluğunda 275 metre genişliğindeki kanalın yapım işlerine ait ihale dökümanlarını hazırladığı da öğrenilirken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da 1/100 bin ölçekli imar planını tamamladığı projede bin ve 5 binlik uygulama imar planlarında son aşamaya geldi.
Öte yandan kanalın her iki yakasında kurulması planlanan ‘akıllı şehirler’ için de Arnavutköy ve Başakşehir belediyeleri ile bazı alanlarda başlayan yer tahsisine ilişkin görüşmelerde son detaylara gelindi.
Yapılacak bu görüşmelerin ardından temmuz ayı içerisinde imar planlarının askıya çıkması beklenirken, itirazların sonuçlanmasıyla kanal inşaatındaki tüm süreç ve yetki Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na geçecek.
Kanal inşaatı öncesi çevre yollarla ilgili süreç başlayacak ve bu hazırlık yaklaşık 1.5 yıl sürecek. Toplam kanal inşaatının süresinin 5 yılı aşması öngörülürken, projenin tamamlanma süresi 7 yıl olarak planlandı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/halksalginlabogusurkenbirilerirantpesindeh36873.html
Mahfi Eğilmez yeni tehlikeye işaret etti: '128 milyar' filmi yeniden vizyonda64 izlenme
Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan AKP'ye kötü haber: CHP’ye başvurular iki kat arttı45 izlenme
AKP'li vekilden bir skandal daha! Dizinin dibindeki 91 bin liralık çantasıyla depremzedenin evinde geçim derdi dinledi!30 izlenme
Türkiye'de eğitimin geldiği son nokta... Rektöre aylık 150 bin TL maaş, Ar-Ge'ye yıllık 141 bin TL bütçe!195 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan, Bakan Karaismailoğlu’na: 'Emek hırsızlığını sayın bakan bilir'56 izlenme
Haber Global’de ortalık karıştı! Atatürk düşmanı Selman Öğüt canlı yayını terk etti!229 izlenme
Konya’da eve düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi öldü: Ev ateşe verildi52 izlenme
İnfaz yasası yürürlüğe girdi, tahliyeler başladı34 izlenme
Yüksek faiz durduramadı kartları boşalttık
CHP'li Orhan Sümer: "Suriyeliler topluma ayak uyduramıyor, Türk öğrenciler okullarda azınlık olmaya başladı"
Nevzat Bahtiyar'ın itirafında dehşete düşüren satırlar: Nevzat, Narin'in cansız bedenini kucakladığında onu gören annesi ne yaptı?
Okullara ara verildi: Kur’an kursları ise yüz yüze eğitime başlıyor!