İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Necati Özkan hakkında "casusluk" suçundan başlatılan soruşturmada, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ da bugün sabah saatlerinde gözaltına alındı. Yanardağ'ın evinin yanı sıra, TELE1'in İstanbul'daki ofisinde de TEM ekipleri tarafından arama yapıldı.
Söz konusu iddialar üzerine Kandıra Cezaevi'nde tutuklu bulunan Necati Özkan'dan bir açıklama geldi. Avukatları aracılığıyla kamuoyuna seslenen Özkan, soruşturmaya konu olan iddiaları sert bir dille yalanladı.
Necati Özkan, "Artık yeter. Yazık, günah! Bu gayriciddi, gayri hakiki ve absürt iddia ile ilgili her türlü soruya cevap vermeye hazır olduğumu, sorulacak soruları merak, ciddiyet ve sabırsızlıkla beklediğimi kamuoyuna saygıyla duyururum" ifadelerini kullandı.
Özkan’ın açıklaması şöyle:
"Bu sabah Kandıra'daki hücremde açtığım TV kanallarında, içinde adımın geçtiği yeni bir hakikat dışı, saçma sapan iddia ve akıl tutulmasına dayalı operasyon haberine şahit oldum. Operasyonun zamanlaması manidardı.
Medya mensuplarının paylaştığı kadarıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dağıttığı "Bilgi Notu" doğrudan aleyhimde bir suçlama içermese de, benden herhangi bir ifade alınmadan adımın böylesine ciddi bir suçlamaya ve operasyona dahil edildiğinin kamuoyuna duyurulması sadece yeni bir hukuksuz itibar suikastı çabası değil, aynı zamanda soruşturma makamının ön yargılı olduğunun ve tarafsızlığının bulunmadığının kanıtıdır."
"42 yıllık iş hayatımda titizlikle inşa ettiğim kişisel itibarımın ve lekesiz, onurlu adımın "casusluk" gibi bir suçlamayla kirletilmeye çalışılması hiçbir surette kabul edilemez. Bugünkü haberlerden casusluk iddiasıyla tutuklandığını öğrendiğim şahısla tek irtibatım 2019 yerel seçimleri sonrası kendisinin sosyal medya analiz yazılımı olduğu iddiasıyla ve bunu pazarlamak amacıyla talep ettiği toplantı üzerine gerçekleşmiş, bu görüşme ise olumsuz sonuçlanmıştır. Bu görüşme sonrasında ise hiçbir şekilde irtibatım olmamıştır.
Zorlama bir yorumla bana izafe edilen yazışmaların hiçbiri bana ait değildir. Hayatımın hiçbir döneminde ne böyle bir uygulama kullandım, ne de iddia edilen kişiyle böyle bir yazışmada bulundum.
Kamu gücünü kullananları ve adaleti sağlamakla sorumlu olanları sorumlu davranmaya, ciddiyete, hukuka ve lekelenmeme hakkıma saygılı davranmaya davet ediyorum."
"Artık yeter. Yazık, günah!
Bu gayriciddi, gayri hakiki ve absürt iddia ile ilgili her türlü soruya cevap vermeye hazır olduğumu, sorulacak soruları merak, ciddiyet ve sabırsızlıkla beklediğimi kamuoyuna saygıyla duyururum.
Seçim kazanmak suç değildir. Mesleğini tutkuyla yapmak günah değildir.
24 Ekim 2025
Necati Özkan
Kandıra 2 Nolu F Tipi Cezaevi"
TELE1
Kadın spikerden çarpıcı ifade: Mehmet Akif Ersoy’un 'Veyis Ateş kokoreç getirecek' sözü dosyada!19 izlenme
Erdoğan'ın Soros albümü!46 izlenme
Vatandaşlar, AKP iktidarının CHP’li belediyeleri kıskaca almasına tepkili: "Yapılan açıkça halk iradesinin gaspıdır, kabul edilemez. İktidar gidecek"18 izlenme
Akın Gürlek, İBB soruşturması için konuştu: "Biz dosyamıza güveniyoruz"11 izlenme
Alkol kontrolüne takılınca 'Amcam MHP ilçe başkanı' dedi, Jandarmaya hakaret yağdırdı !1470 izlenme
Akpınar hakkında ‘silahlı isyana tahrik’ fezlekesi1641 izlenme
'Ekonomi çok iyi geçinebiliyorum' diyen adam borç aldığı arkadaşıyla karşılaştı! 'Oğlum, daha geçen gün benden kira parası istemedin mi? Nasıl geçiniyorsun? Yalancı!'91 izlenme
Türk Telekom Yönetim Kurulu’nda flaş istifalar!95 izlenme
Adnan Oktar operasyonunda iki polis gözaltına alındı
CHP'den AKP'ye kaynak önerisi "TÜRGEV ve Ensar Vakfı’nın ABD’deki mal varlıklarının satılsın, parası ülkeye getirilsin!"
Depremde çöken binadan numune alındı: İlk sonuçlar korkunç
Kanal D, Tanzim satışlarıyla ilgili üreticilerle yaptığı röportajları kesip biçerek gerçekleri bakın nasıl çarpıtıyor !