Motokurye Yunus Emre Göçer, Somali Konsolosluğu’na ait olan bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Aracı kullananın ise Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Hassan Sheikh Mohamud olduğu ortaya çıktı.
Cumhurbaşkanının oğlu polis merkezindeki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenilmişti. Göçer’e çarpan ve kazadan sonra olay yerinden kaçan Mohamud ise iddiaya göre polis tutanağında 'motokurye hatalı gösterildiği' için karakoldaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.
Konuya ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda Somali cumhurbaşkanının oğlu Mohamud, “asli kusurlu” bulunmuştu. Şüphelinin de 2 Aralık’ta yurtdışına kaçtığı ortaya çıkmıştı.
İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Kanal D Haber Hassan Shekh Mohamud’un ifadesine ulaştı. Buna göre Mohamud emniyetteki ifadesinde "Bir anda sinyal vermeden frene bastı. Sağa dönüş yaptı. Kaskı bulunmuyordu. Frene bastım ancak duramadım" dedi.
Ancak görüntülerde Göçer'in kendi şeridinde gittiği Mohamud'un ise frene basmayıp hızını kesmediği görüldü.
Mohamud, Göçer'i dönüşü olmayan yolda dönmeye çalışmakla da suçladı. Göçer basına yansıyan görüntülerde dönüş de yapmıyordu.
Bilirkişi de hazırladığı raporda Mohamud’un kusurlu olduğu kanısına vardı.
KRT
Bu zihniyet mi öğretmen yetiştirecek? İstiklal Marşı'nı yasaklayan akademisyen artık öğretmenleri seçecek kurulda21 izlenme
İnce’den İstanbul adaylığı için flaş açıklama!163 izlenme
Kılıçdaroğlu açıkladı: "TÜİK eliyle 300 milyar dolar çalındı"29 izlenme
‘Ülke tarımı adına büyük bir hata’33 izlenme
Akbelen'in kalbine hançer! Ağaçların çığlığı havadan görüntülendi32 izlenme
Seçim yaklaştı, AKP iktidarı gizli ihalelere hız verdi33 izlenme
Kamu ihalelerini alan şirketler vergi listesinde gözükmedi!312 izlenme
09.05’te İstanbul metrosu: Seferler durdu tüm yürekler bir oldu33 izlenme
Avusturya, giyimi yüzünden kadını taciz eden Türk YouTuber'ı deport etti!
Türk Yıldızları'ndan nefes kesen uçuş
Sır gibi saklanan ihaleyle ilgili flaş gelişme! En düşük teklifi bakın hangi firma verdi!
Erdoğan kendi yaptırdığı havalimanını kullanmıyor! Atatürk Havalimanı'nı vatandaşa kapattı, kendisi kullanmaya devam edecek!